Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  Fujifilm FinePix XP30 - Az extrém helyzetekhez

Fujifilm FinePix XP30 - Az extrém helyzetekhez



Túlélő születik!


2011-08-05   Fuji digitális fényképezőgépek, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház
 


 


Fuji FinePix XP30 fényképezőgép árlistánkban
Fényképezőgép Vásárlás - Fuji fényképezőgép árlista


Fujifilm FinePix XP30 - Az extrém helyzetekhez és a könnyed kikapcsolodáshoz egyaránt ajánlott!


A felhasználók részéről igény volt egy olyan készülékre, amelyet extrém körülmények között is tudnak használni. Ezek az extra igények hozták létre az XP10-est. A kamera 14 millió pixeles érzékelővel rendelkezik és 5x optikai zoommal, melynek látószöge már 28 mm-től indul. kamerát, amely 3 akár méterig vízálló. Az XP30 ezt a tudást egy újabb szintre emelte, hiszen akár 5m mélyen is fotózhatunk vele víz alatt, és ha 1,5 m-ről esetleg a földre esik, azt is kibírja! Nem hanyagolható el az a tény sem, hogy az XP 30-ba már GPS vevő is került, melynek funkcióáról lentebb olvashatnak. A készülék  formailag sokban az XP10-re de annál lényegesen ellenállóbb a külső behatásokra. A kamera 14 millió pixeles érzékelővel rendelkezik és 5x optikai zoommal, melynek látószöge már 28 mm-től indul. Az LCD mérete 2,7”-os és az energiaellátásról NP-45A lithium-ion akkumulátor gondoskodik. Hazánkban a kamera ezüst, és narancs színben kerül kereskedelmi forgalomba. Technikai újdonságok, érdekességek Az XP30 egyik legnagyobb és legizgalmasabb újítása a készülékbe épített GPS vevő, mely a fotózáskor meghatározza hol készült a kép, és ha az adatbázisában megtalálható a helység, vagy az utca, akkor az adatokat megjeleníti a kijelzőn. Ha ezen információkat nem találja a térkép adatbázisban, abban az esetben a GPS koordinátákat írja ki a készülék. Ezeket az adatokat a fényképezőgépen kívül a a fotókat MyFinePix Studio segítségével a számítógépre másolva is megtekinthetjük.


Ergonómia

A FinePix XP szériája külsejében követi a 2009-es WP modellek vonalvezetését. A vidám, sok helyen lekerekített, békaszemhez hasonló kialakítású objektívvéggel díszített XP30-ra tényleg minden szépet, s jót lehet mondani, de azt semmiképpen, hogy unalmas. Méretei alapján akár az ultrakompaktok közé is sorolhatjuk, hiszen legnagyobb vastagsága mindössze 23,9 mm. Aminek igazán örültünk, hogy a kezelőszerveket átgondolták és újratervezték. A Z33WP nehézkes, gumibékás gombjai helyett az új modellekre fém nyomógombok kerültek, amelyekkel már könnyű a dolgunk.Felül kapott helyet a bekapcsoló és exponáló gombon kívül a zoom vezérlő kar, míg hátulra a videófelvétel, a lejátszás, a  illetve a négy irányú navigáló gombok, valamint a Menu/ok gomb kerültek. A navigáló gomboknak itt már négy saját funkciója van felvételkor, így nem csak a menüben mozgás érhető el velük: Ergonómia A FinePix XP szériája külsejében követi a 2009-es WP modellek vonalvezetését. A vidám, sok helyen lekerekített, békaszemhez hasonló kialakítású objektívvéggel díszített XP30-ra tényleg minden szépet, s jót lehet mondani, de azt semmiképpen, hogy unalmas. Méretei alapján akár az ultrakompaktok közé is sorolhatjuk, hiszen legnagyobb vastagsága mindössze 23,9 mm. Aminek igazán örültünk, hogy a kezelőszerveket átgondolták és újratervezték. A Z33WP nehézkes, gumibékás gombjai helyett az új modellekre fém nyomógombok kerültek, amelyekkel már könnyű a dolgunk. Felül kapott helyet a bekapcsoló és exponáló gombon kívül a zoom vezérlő kar, míg hátulra a videófelvétel, a lejátszás, a Disp/back, illetve a négy irányú navigáló gombok, valamint a Menu/ok gomb kerültek. A navigáló gomboknak itt már négy saját funkciója van felvételkor, így nem csak a menüben mozgás érhető el velük:
fel: exp. kompenzáció, ill. lejátszáskor képtörlés
le: önkioldó
balra: makró
jobbra: vaku mód


Csatlakozók, akku, memóriakártya

A vízálló gépek egyik legkényesebb pontja, a csatlakozók kialakítása, illetve az ezt fedő ajtók szigetelése. Igaz az állítás: minél kevesebb nyílás, annál kevesebb kockázat. A legtöbb gyártónál ezért oldalt helyeztek el mindent egyetlen ajtó mögött, ahogyan azt a Fujifilm is tette. A jobb oldalon lévő ajtó mögé került az akkumulátor, az SD kártyafoglalat, valamint az A/V és USB kimenet is. A gép energiaellátását NP-45A jelű lítium-ion akkumulátor biztosítja, mely 3,7V feszültségű, s 720 mAh kapacitású. A lemerült akksit külső töltőben tölthetjük fel. A 10 MB belső memória éppen hogy csak vésztartaléknak lehet jó, így mindenképpen be kell szereznünk méretesebb SDHC, vagy akár SDXC memóriakártyát.






fujifilm.hu


Fuji FinePix XP30 fényképezőgép árlistánkban
Fényképezőgép Vásárlás - Fuji fényképezőgép árlista

Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450
Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.hu









Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!  

Akciós laptop ajánlatok! Notebook, laptop akció két hetente! 

Ingyenes házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén. 

A termékeinket a hivatalos magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Notebook webáruház, laptop  és  számítógép javítás, szerviz Miskolc - Borsod

Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450


Itt Klick-elget » Notebook bolt Laptop akció |  Akció gyártóinktól |  Árlista |  Számítástechnikai Katalógus |  Számítástechnikai Hírek |  Szerviz |  Rendszergazda |  Kapcsolat |  Cég Info |  Cég Hírek |  Fórumok |  Web-bolt Gyors menü