Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  A Windows XP és az Office 2003 támogatásának megszűnése

A Windows XP és az Office 2003 támogatásának megszűnése



Végleg lejár a Windows XP és az Office 2003 támogatási időszaka. Amennyiben még mindig ezen szoftvereket használja, akkor mihamarabb cselekednie kell!


2014.03.14   Windows 8, Windows 7, Office 2012, OEM, Dobozos szoftverek, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház


2014. április 8.

Ekkor végleg lejár a Windows XP és az Office 2003 támogatási időszaka. Amennyiben még mindig ezen szoftvereket használja, akkor mihamarabb cselekednie kell!


Microsoft-DS Op. rendszer, OEM szoftver OnLine Vásárlás árlista
MICROSOFT Op. rendszer, Windows 8 OnLine Vásárlás árlista
Notebook, laptop Windows 8 rendszerrel, OnLine Vásárlás árlista


Mit jelent a Windows XP és az Office 2003 támogatásának megszűnése?



 A Windows XP SP3 és az Office 2003 SP3 termékekre a jelenleg még érvényes bővített gyártói támogatás 2014. április 8-án lejár. Mit jelent ez pontosan? Mi fog változni? Mi a teendő?

Az azt jelenti, hogy a Microsoft már nem fog kiadni frissítéseket ezekhez a szoftvereihez.
Ez kockázatot jelent, mert ha biztonsági rést talál valaki a szoftverekben, nem lesz aki befoldozza!
A szoftverek tovább fognak működni, de a későbbiekben támadások érhetik.

Az üzletileg fontos adatokat használó gépeknél javasoljuk egy biztoságosabb rendszerre áttérést.

Tudjuk, hogy ez nem egyszerű. Egy régi számlázó program, könyvelő program már nem fut el az új operációs rendszereken. Lehet, hogy el kell búcsúznia a régi DOS-os teljes képernyőtől!

Másik tényező, hogy az új operációs rendszerek hardver igényének, nem biztos, hogy megfelel a régi gép. A szoftver és hardver cseréje pedig tetemes költséget jelent... Most már ne halogassa tovább, kezdjen gyűjtögetni egy korszerűbb számítógépes rendszerre.

Ésszerű döntés, ha a kockázatok elkerülése érdekében a frissítés mellett dönt (jelenleg a Microsoft legfrissebb munkaállomásokra szánt operációs rendszere a Windows 8.1, az irodai programcsomag aktuális verziója pedig az Office 2013). A frissítés megkezdése előtt azonban több fontos kérdést fel kell tennünk magunknak, hogy biztosak lehessünk az eredményes verzióváltásban.

A jelenlegi számítógépeim alkalmasak-e az új operációs rendszer futtatására?
A Windows 8.1 operációs rendszernek magasabb a hardverigénye, mint a Windows XP-nek volt. Az eszközpark részleges frissítésével (új eszközök beszerzése, hardverkomponensek bővítése) biztosítható minden munkatárs számára a színvonalas, produktív munkakörnyezet.

Az alkalmazottaim a feladatkörükhöz legjobban illeszkedő eszközöket használják-e?
Egy folyamatosan mozgásban lévő vezető vagy kereskedő produktivitása növelhető akár egy Windows 8 alapú táblagép segítségével, amely ugyanazt a teljes körű funkcionalitást biztosítja, mint egy asztali számítógép.

Az alkalmazásaim kompatibilisek-e az új operációs rendszerrel?
Amennyiben valamelyik alkalmazás nem futtatható Windows 8.1 alatt, akkor új alkalmazás verzió beszerzése válhat szükségessé, mellyel számolni kell a költségek tervezésekor. Ha nem létezik Windows 8.1 kompatibilis verzió, akkor van lehetőség az alkalmazás „foltozására”. A foltok segítségével a program Windows 8.1 kompatibilissé tehető, így lehetségessé válik az operációs rendszer verzióváltása.

Milyen Office szolgáltatásokat szeretnék használni?
Az Office 2013 esetében lehetőség van a klasszikus dobozos OEM vagy mennyiségi licenc alapú vásárlásra, de akár havidíj alapon, a munkavállalók száma alapján is előfizethető (Office 365 ProPlus).

Hogyan fogják az alkalmazottaim elsajátítani az új szoftverek használatát?
A Windows 8.1 és Office 2013 megújult kezelőfelülettel fogadja a végfelhasználót, amely számos egyszerűbb kezelési lehetőséget biztosít a korábbi verziókhoz képest. A produktivitás fenntartásához és növeléséhez szükséges a felhasználók megfelelő tájékoztatása, illetve képzése.



Milyen frissítési lehetőségeim vannak?

Az operációs rendszer váltásának tervezésekor az egyik sarkalatos kérdés, hogy a régi verzióról milyen módon lehetséges az áttérés az új verzióra. Windows 8 operációs rendszerre közvetlen frissítési lehetőség csakis Windows 7-ről lehetséges. Ez magával hozza azokat a kérdéseket, hogy milyen módon fog megtörténni a számítógépeken lévő adatok és profilok migrációja, valamint az alkalmazások újratelepítése.



A migrációs folyamat tervezésekor törekedni kell arra, hogy minél univerzálisabb lépéssor kerüljön kidolgozásra. Így a jövőben beszerzendő számítógépek telepítése ugyanazon út mentén végezhető el, mint a migráció. A folyamatok egységesítése szabványos informatikai környezetet jelent, amely egyszerűsíti a későbbi üzemeltetési feladatokat.

Az újonnan megvásárolandó számítógépeket érdemes már Windows 8.1 előtelepített operációs rendszerrel együtt vásárolni, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy a számítógép maga és minden beépített alkatrésze együttműködik a Windows 8 rendszerrel. A Windows 7-tel szállított gépeket később újra kell telepíteni a cég működésére optimalizált, egyedi Windows 8.1-es lemezképpel, ami felesleges többletmunkát generál, és nagyobb gépszám esetén egyúttal komoly anyagi ráfordítást igényel.

A kezdeti gyors sikerek elérése érdekében először a néhány alkalmazást futtató, problémamentes gépek átállítását érdemes elvégezni, majd fokozatosan haladni a bonyolultabb, komplexebb konfigurációt igényelőkre.




Microsoft-DS Op. rendszer, OEM szoftver OnLine Vásárlás árlista
MICROSOFT Op. rendszer, Windows 8 OnLine Vásárlás árlista
Notebook, laptop Windows 8 rendszerrel, OnLine Vásárlás árlista




Kapcsolódó

Microsoft hírek






Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!  

Akciós laptop ajánlatok! Notebook, laptop akció két hetente! 

Ingyenes házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén. 

A termékeinket a hivatalos magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Notebook webáruház, laptop  és  számítógép javítás, szerviz Miskolc - Borsod

Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450


Itt Klick-elget » Notebook bolt Laptop akció |  Akció gyártóinktól |  Árlista |  Számítástechnikai Katalógus |  Számítástechnikai Hírek |  Szerviz |  Rendszergazda |  Kapcsolat |  Cég Info |  Cég Hírek |  Fórumok |  Web-bolt Gyors menü

Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450
Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.hu