Microsoft Surface Studio - Professzionális All in one PC



Bemutatta a Microsoft az új 28 hüvelykes 2 az 1-ben készülékét, melyet elsősorban a két- és háromdimenziós grafikával foglakozó professzionális felhasználók számára szánnak, a Surface Studio-t.


A terméket együtt jelentették be a Surface Dial névre keresztelt kiegészítővel, mellyel együtt kiváló párost alkotnak grafikusok számára.



Microsoft processzorok, tabletek, számítógépek, kiegészítők, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház 2016.11.02.

Microsoft Surface Studio - Professzionális All in one PC


Professzionális készülék kreátorok számára



A két bejelentett eszköz közül a fő elem az all in one számítógép. A készüléket 28 inches 4500 x 3000 felbontású multi-touch kijelzővel szerelték, ez 192 pont per hüvelyk sűrűséget jelent. A kijelző 3 séma szerinti szintartományba lehet állítani: sRGB, DCI-P3 (Mozi), vagy Élénk színek. Ezen felül saját kézzel is konfigurálható.

A teljesítményért az Intel 6. generációs i5 vagy i7 processzorai felelnek 8 GB, 16GB, vagy 32 GB memóriával kiszereléstől függően. Tárhelyet 1 és 2 Terrabyte-os merevlemezek közül választhatunk. A grafikus munkához grafikus teljesítményt pedig az nVidia Geforce GTX 965M és 980M chipjei szolgáltatnak akár 4GB grafikus memóriával. A Studio-n a Windows 10 Pro operációs rendszer fut.

Microsoft Surface Studio - Professzionális All in one PC Az elsődleges tulajdonság persze a tartozék tollal alkotás. Éppen ezért a zsanérok úgy lettek kialakítva, hogy a függőleges monitor nézetből könnyedén lehessen ledönteni rajzasztallá a Studio-t.

Ebben a pozícióban kényelmesen lehet rajzolni a tollal, a kezeinket pedig kényelmesen tarthatjuk a Studio felületén, mivel a beépített technológiának hála nem fogja érintésként érzékelni toll használata közben.

A Surface Studio megjelenése még 2016 végére várható és 3000 amerikai dollárba kerül az induló modell, azaz több mint 800 000 forintba. Magyarországi megjelenési dátumot egyelőre nem tudunk.


Surface Dial - Okos kiegészítő a kreáláshoz



Microsoft Surface Studio - Professzionális All in one PC A Studio-t kiegészítendő, bejelentették a Surface Dial-t. Nevét a régi tárcsárzős telefonokról kaphatta, a kis henger alakú eszköz azonban sokkal többre képes mint névadója. Asztalon is használható, azonban a kijelzőre helyezve további lehetőségeket nyújt. A dial-t forgatva irányítható többek között képek forgatása, színek váltása, vonalak vastagsága, 3 dimenziós térben perspektíva váltása. A színeket akár vonal húzása közben is válthatjuk, így a tollat és Dial-t használva a Studio-n akár egy menet közben színeket váltó vonalat is húzhatunk. Ez igazán hasznos lehet grafikus ábrázolók számára árnyékok és fényviszonyok ábrázolásához.

A Dial jelenleg a következő eszközökkel kompatibilis: Surface Pro 4, Surface Book, Surface Studio. Megjelenése még az idei évben várható 30 000 forint körüli áron.

3D Paint - Gyerekkorunk rajzvászna új dimenzióba lép



Szinte mindenki ismeri a Paintet aki használt már Windows-t. A Windows-ba épített alkalmazás lehetővé teszi a digitális rajzok készítését mindenki számára, azonban nem kínál hozzá olyan eszközöket (Ecsetek, rétegek) mint külön megvásárolható szoftverek (Pl.: Adobe Photoshop).

A Studio-val és Dial-al együtt bejelentették, hogy a Paint mostantól 3 dimenzióban is képes dolgozni. Ezzel 3D emlékeket készíthetünk fotókból, 3 dimenziós rajzokat, figurákat készíthetünk, és projektjeinket utána megtekinthetjük Hololens, vagy virtuális valóság szemüvegekkel 3D-ben, ha rendelkezünk ilyenekkel. Az új funkciókat hozó Windows 10 Creators Update-nek keresztelt frissítés 2017 elején várható.



Kapcsolódó termékeink:



Microsoft termék árlista







Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450