Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  Hétfőn az Intel bejelentette, hogy probléma van a Sandy-bridge processzorokhoz készült Cougar Point lapkakészlet családdal

Az Intel hibát talált a Cougar Point lapkakészletnélProbléma van a Sandy-bridge ( Intel Core i5/i7 ) processzorokhoz készült lapkakészlet családdal


2011.01.31   Intel termékek, alaplap, processzor, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház


Intel notebook processzorok


Hétfőn az Intel bejelentette, hogy probléma van a Sandy-bridge processzorokhoz készült Cougar Point lapkakészlet családdal, konkrétan a SATA 3Gb/s port vezérléssel.
A szállítást leállította. Sőt az ezzel a chippel készült termékek forgalmazását is felfüggesztették. Ezért került le árlistánkról sok notebook 2011.01.28-án.


- Intel Core i3
- Intel Core i5
- Intel Core i7


INTEL Processzor Árlista

13:00 - január 31, 2011 a Chris Angelini Forrás: Tom's Hardware USA


Bár várhatóan, a rendszerek 5%-át befolyásolja majd három év alatt, mégis a sok-sok adatot mozgató felhasználóknak meg kell várni a javított platformot.
A hónap elején sokan izgatottan várták az Intel Sandy Bridge processzorok megjelenését, így a mai hír sokként érte őket. Főként, ha már meg is vásárolta egy második generációs Core i5 és Core i7 processzorral szerelt gépet ( , a Core i3 platform értékesítése még nem kezdődött el).Intel hibát talált a Sandy-bridge lapkakészlet Cougar Point-ján

Lényegében, a múlt héten az Intel a Cougar Point lapkakészlet SATA 3Gb/s vezérlésében talált problémát. Ez a SATA 6Gb/s porttal rendelkezőket nem érinti. A probléma a hardverrel kapcsolatos, és a szilícium-alapú chipset módosítását követeli meg a fémrétegnél. Ez sajnos azt jelenti, hogy a már szállított P67 és H67 chipsetet tartalmazó alaplapokat érinti. Ez elég súlyos hiba ahhoz, különösen azon lelkes közösség számára, akik a várták a több SATA portot kezelő rendszerek megjelenését, mely akár nagyobb I/O-terhelést is bír, hogy azt javasoljuk számukra, hogy a Sandy Bridge-alapú rendszerek építését halasszák el addig, amíg meg nem jelennek a javított chipsettel szerelt alaplapok. Ez hamarosan meg fog történni, az Intel az alaplap gyártók számára már február végén kezdi szállítani a frissített chipseteket, áprilisra a teljes mennyiség cseréje megtörténik.


Steve Smith az Intel alelnöke és PC üzletág igazgatója azt mondja, hogy a konkrét probléma idő múlásával jelentkezik, melyet még befolyásol a hőmérséklet és a feszültség is. Ez a hiba azokban a a konfigurációkban a legvalószínűbb, ahol sok adatot mozgatnak át a SATA 3Gb/s port on keresztül, ezért történt most, hogy az OEM gyártók találkoztak a problémval. A cég azt mondja, hogy számításai szerint a rendszerek mintegy 5%-ra lett volna hatással egy három éves időszakra vonatkoztatva. Ez egy elég komoly arány ahhoz, hogy az Intelt arra kényszerítse, hogy leállítsa szállításokat. A csere és a meglévő rendszerek javítási összköltsége elérheti a 700 millió dollárt.


Ha már a P67/H67 chipsetet tartalmazó rendszer tulajdonosa, a SATA portok és a merevlemezek kapcsolódásában érzékelheti a problémát. A kapcsolat sebessége idővel csökkenhet, és a legrosszabb forgatókönyv szerint, a gép indításakor a porthoz kapcsolt meghajtókat a rendszer nem tudja azonosítani. Az adatok nincsenek veszélyben, a kapcsolatot szakad meg a porttal.


Miért nem derült ki a hiba a tesztelés során mielőtt Sandy Bridge kiadása megtörtént?

Az Intel azt mondja, hogy a Cougar Point ténylegesen teljesítette a teljes ellenőrzési eljárás feltételeit, és csak az ezután intenzívebben elvégzett OEM vizsgálat állapította meg a hibát. Az OEM felhasználók ( alaplap, laptop gyártók) valójában a hiba felfedezői? Nem, de ez az, ami itt történt. Ez a jövőben valószínűleg befolyásolni fogja az Intel termékeinek vizsgálati útját.


Sajnos, az alaplap gyártók az elsők, a második vonal a korai alkalmazók. Ezeket a csoportokat érintette a legsúlyosabban a hiba. Az alaplap gyártók leállítják a termelést, és várnak egy hónapot a frissített Cougar point-tal megjelenő chipsetet. Ők is csak a mai hírekből értesültek az Intel döntéséről. A már kiszállított alaplapok a legtöbb esetben három év garanciát vállalással kerültek kiszállításra, ez biztosítja a hiba kiküszölését. Sandy Bridge-el készült noteszgépet nem szállítottak ki nagyobb mennyiségben.


Tanácsoljuk, hogy várják meg március-áprilisban hónapban megjelenő javított chipsettel szerelt eszközöket!P67/H67 alaplap hibák – Intel 6-os chipset széria visszahívás


Minden gyártó, aki az új Intel 6-os chipsetel gyártott alaplapokat és notebook-okat, leállította a forgalmazást és az alábbi biztonsági intézkedéseket javasolja.

  • azt tanácsoljuk, hogy azokat a SATA eszközöket, melyeket eddig az új chipsetes alaplapok SATA2-es aljzataiba csatlakoztatta, csatlakoztassa őket a SATA3-as portokban, ugyanis azok a fentebb említett tervezési hibát nem mutatják.
  • A SATA2-es portok külső megjelenésükben nem különböznek a SATA3-as portoktól, az egyetlen eltérés a színükben van. Általánosságban kijelenthető, hogy SATA3-as portok a fehér színű portok a P67/H67 alaplapokon. Vagyis ezekbe kell csatlakoztatni SATA eszközeiket, a biztonságos működés érdekében.


Természetesen, minden eddig eladott hibás alaplapot a gyártók cserélnek. A gyártoktól kapott információk szerint a már javított Intel 6-os chipsettel szerelt alaplapok, várhatóan április eleje felé lesznek elérhetőek a magyar piacon. Ezt követően a termékek cserék elkezdődnek lebonyolódni, a hagyományos garanciális csere csatornáiba terelve.


Az estlegesen felmerülő kellemtelenségekért cégünk egyetértésben alaplap gyártónyinkkal beleértve az Intel-t is elnézésüket és türelmüket kéri.


INTEL Processzor Árlista

Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450


Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.huSzámítógép vásárlás Miskolc "legdrágább" számítástechnika boltjában. Számítógép szerviz és üzlet Miskolc és a neten. Informatikai rendszerek Önnek! Klick Computer Miskolc Laptop ( notebook ), Számítástechnikai Web-Bolt :: https://www.klickcomp.hu

Acer Notebook szerviz, számítógép javítás, vírusirtás, rendszergazda, monitor javítás, nyomtató szerviz, Asus laptop szerviz : Klick Computer Hungary Kft. Miskolc, Borsod MegyeKapcsolĂłdĂł

Intel hĂ­rek
Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!  

Akciós laptop ajánlatok! Notebook, laptop akció két hetente! 

Ingyenes házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén. 

A termékeinket a hivatalos magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Notebook webáruház, laptop  és  számítógép javítás, szerviz Miskolc - Borsod

Akciós laptop notebook ajánlatok! Dell notebook, Asus laptop, Acer, HP és Lenovo laptopok, notebook - laptop - netbook kiegészítő web-bolt. Számítástechnika bolt Miskolc. Click Computer
Klick Computer Hungary Kft.
  https://www.klickcomp.hu


Miskolc , Borsod-Abaúj-Zemplén , 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450


Itt Klick-elget » Notebook bolt Laptop akció |  Akció gyártóinktól |  Árlista |  Számítástechnikai Katalógus |  Számítástechnikai Hírek |  Szerviz |  Rendszergazda |  Kapcsolat |  Cég Info |  Cég Hírek |  Fórumok |  Web-bolt Gyors menü