Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  Ivy Bridge: jön az új INTEL processzor

Ivy Bridge: jön az új INTEL processzor


Intel Core i5-3570K, i5-3450, i5-3550


Notebook processzorok összehasonlítása 2018

2012.04.20   Intel termékek, alaplap, processzor, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház


Ivy Bridge: jön az új INTEL processzor


Ez hatalmas előrelépést jelent majd a noteszgépek esetében - az asztali processzorok felhasználói számára azonban inkább érdekesség, mint valódi hasznon.

INTEL Processzor OnLine Vásárlás árlista
Processzor vásárlás árak



Az Ivy Bridge termékfejlesztés fókusza az alacsony fogyasztás volt, az architektúra minden elemét erre optimalizálta a gyártó.Az új generációs processzorok hőkerete a korábbi 95 wattról 77 wattra csökkent, ez a most bemutatkozott, csúcs- és középkategóriás processzorok között egységes. Várhatóan a később érkező alsó-középkategóriás és belépő szintű (kétmagos) egységek ennél is alacsonyabb fogyasztást mutatnak majd. Az eddig kiszivárgott információk szerint a korábban beharangozott, állítható TDP funkció az asztali processzorokban nem jelenik majd meg. A Core i5-i7 családok közötti szegmentációt továbbra is a Hyper-Threading jelenléte adja, a középkategóriába sorolt processzorokban a technológia nem lesz elérhető, így a négymagos Core i5 lapkák csak négy utasításszálat kezelnek. További különbség, hogy az i7-esek 8 megabájtos harmadszintű gyorsítótára helyett az i5-sorozat csak 6 megabájtot kap. A K-sorozatú processzorok továbbra is a nyitott szorzózáras egységeket jelentik, ennek módosítása jelenti a platformon a tuningolás egyetlen elérhető módját. A K-sorozat felhasználói azonban ezért magasabb árat fizetnek és számos (elsősorban vállalati környezetben hasznos) funkcióról le kell mondaniuk, például a VT-d hardveres virtualizációról, a TXT (Trusted Execution Technology) biztonsági képességről, a SIPP (Stable Image Platform Program) és vPro technológiákról.
Ennek megfelelően az Ivy Bridge generáció nagy újdonsága a GPU lesz, amely az ígéretek alapján a Sandy Bridge-hez képest mintegy 60 százalékos teljesítménynövekedést hoz.

 

Az egység pontos felépítéséről és specifikációiról továbbra is csak címszavakat ismerünk: a GPU kompatibilis lesz a DirectX 11, OpenGL 3.1 és OpenCL 1.1 szabványokkal, valamint támogatja a hardveres tesszelációt is. A gyártó bizonyos szegmentálást vezet be a harmadszintű gyorsítótár megosztásában - a Sandy Bridge esetében a GPU és a processzormagok ugyanazt a cache-t használták, az Ivy Bridge esetében ez fennmarad, a GPU azonban kap egy saját, dedikált L3 gyorsítótárat is. Az architekturális újdonságok nyomán az Intel némileg csökkentette a GPU órajelét az előző generációhoz viszonyítva - ez, a 22 nanométeres eljárással kombinálva számottevően alacsonyabb fogyasztást eredményez még teljes terhelés mellett is. 
Forrás: www.hwsw.hu



INTEL Processzor OnLine Vásárlás árlista
Processzor vásárlás árak

Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450
Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.hu






Kapcsolódó

Intel hírek






Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!  

Akciós laptop ajánlatok! Notebook, laptop akció két hetente! 

Ingyenes házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén. 

A termékeinket a hivatalos magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Notebook webáruház, laptop  és  számítógép javítás, szerviz Miskolc - Borsod

Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450


Itt Klick-elget » Notebook bolt Laptop akció |  Akció gyártóinktól |  Árlista |  Számítástechnikai Katalógus |  Számítástechnikai Hírek |  Szerviz |  Rendszergazda |  Kapcsolat |  Cég Info |  Cég Hírek |  Fórumok |  Web-bolt Gyors menü