Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  Samsung SSD 840 - SSD-t mindenkinek

Samsung SSD 840


SSD-t mindenkinek


2013.08.01   Samsung kijelzők, monitorok, kiegészítők, HDD, SSD, Külső HDD, lemezmeghajtó Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház


 

Az idei rendezvényen a Samsung bemutatta az új, nagy teljesítményű és még gyorsabb SSD-ket, amelyek egészen 1TB-ig terjedő adattároló kapacitással rendelkeznek. Az esemény egyik fénypontja a 840 EVO volt, azaz a fogyasztói igényekhez igazodó, belépő szintű, nagy teljesítményű, SATA interfészen keresztül kapcsolódó, egészen 1TB-ig terjedő tárolókapacitást kínáló SSD. A másik újdonság az XS1715 volt, amely egy ultragyors, vállalati adattárolás céljára tervezett, akár 1,6 TB kapacitást is elérő NVMe* SSD.SSD OnLine Vásárlás árlista
SAMSUNG SSD OnLine Vásárlás árlista
Adata SSD OnLine Vásárlás árlista
INTEL SSD OnLine Vásárlás árlista
KINGSTON SSD OnLine Vásárlás árlista

A fogyasztói piacon még aktívabb jelenlétet biztosító, az SSD-k további népszerűsítésére irányuló stratégia részeként a Samsung azt tervezi, hogy először a Samsung SSD 840 EVO lesz kapható majd a legfontosabb piacokon augusztus elején. A termék más piacokon történő megjelenése későbbi időpontban történik.
 
Az új Samsung SSD 840 EVO termékcsalád az iparág legkisebb, 10 nanométeres kategóriába** tartozó, 128 Gb-es, nagy teljesítményű NAND flash memória chipjeit használja. Ezek tömeggyártását áprilisban kezdte meg a Samsung. Ezekkel a chipekkel, valamint a Samsung saját többmagos vezérlőjének segítségével a Samsung SSD 840 EVO páratlan teljesítményt nyújt még nagyobb szekvenciális írási/olvasási sebesség mellett.
 
Samsung SSD 840 Windows 8A Samsung kifejlesztette az XS1715-öt is, azaz az iparág első 2,5 hüvelykes NVMe SSD termékét. Az év második felében megjelenő eszköz tovább fogja bővíteni a vállalati SSD piacon kapható Samsung termékek kínálatát. Az új NVMe SSD XS1715 véletlenszerű olvasási sebessége tízszer gyorsabb, mint a Samsung korábbi, vállalati adattárolásra kínált prémium SSD-jéé. Az új NVMe SSD PCIe 3.0-ás interfészt – amely körülbelül kétszer gyorsabb, mint a PCIe 2.0-ás interfész –, valamint expressz NVM technológiát használ, amely még tovább gyorsítja az SSD sebességét.
 
A Samsung alkotta meg az iparág első SATA-alapú, ultravékony notebookoknál és vállalati szervereknél alkalmazott SSD-it. A Samsung ezt a fejlesztését folytatva SATA, SAS, PCIe és NVMe SSD-ket is kínál, ezzel téve teljessé az iparág legszélesebb SSD termékkínálatát, valamint vállalati felhasználásra szánt műszaki megoldásait. Ezzel még tovább gyorsul a HDD-k leváltása a teljes iparágon belül.
 
 

A fogyasztók igényeihez igazított, nagy teljesítményű, belépő-szintű SSD „840 EVO” megjelenése (akár 1 TB-os kapacitással)

Samsung SSD 840 
A Samsung bemutatta a belépő-szintű, jelentősen magasabb szekvenciális írási sebességre képes SSD „840 EVO” termékcsaládját. Az iparág legkisebb, 10nm-es mérettartományú, 128 Gb-es, nagy teljesítményű NAND chipjeit használó, a Samsung saját vezérlőjével és Turbo Write meghajtóval felszerelt Samsung SSD 840 EVO kiváló teljesítménnyel büszkélkedhet. A rugalmas gyártáskapacitás a piac jelenleg legversenyképesebb eszközévé teszi a Samsung SSD 840 EVO-t.
 
A 840-es sorozatú SSD-k legnépszerűbb, 250GB-os modelljével összehasonlítva azt látjuk, hogy az új 250 GB 840 EVO már 520MB/mp sebességű szekvenciális írásra képes – ami kétszer gyorsabb, mint az előző generációé. A 120GB-os modellt vizsgálva megállapítható, hogy a 840 EVO 410MB/mp szekvenciális írási sebességre képes, ami körülbelül háromszor gyorsabb, mint a 120GB-os 840-es sorozatú SSD-k írási sebessége.
 
Az 1TB-os 840 EVO SSD esetén a szekvenciális olvasási/írási sebesség eléri az 540MB/mp-et, illetve az 520MB/mp-et. Továbbá, a véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény is itt a legmagasabb: eléri a 98000, illetve a 90000 IOPS-t (másodpercenként elvégezhető Input/Output műveletek száma). A nagyobb számítási kapacitás révén ez jelentősen javítja a felhasználói élményt, különösen akkor, amikor nagy adatfájlokat kezelünk.
 
A Samsung SSD 840 EVO modellek öt verzióban kaphatók: 120GB, 250GB, 500GB, 750GB és 1TB tárolókapacitással. Ezzel az informatikai környezet és az IT alkalmazások széles tárházát képes kiszolgálni. Ezen kívül jelentősen lecsökkentette a tárolókapacitásból eredő teljesítménykülönbségeket is, aminek köszönhetően az eszközök sokkal szélesebb választéka áll rendelkezésünkre.
 

Az XS1715-tel a Samsung az első, amely 2.5”-es NVMe SSD-t fejlesztett a vállalati adattároláshoz használt eszközök következő generációjához

 
A Samsung fejlesztette ki az iparág első 2,5 hüvelykes (SFF-8639) NVM Express (NVMe) PCIe SSD-jét, s ezzel úttörő szerepet tölt be a nagy értéket képviselő vállalati adattárolás piacán.
 
Samsung SSD 840Az újonnan kifejlesztett, nagysebességű, 1,6TB-os NVMe SSD 3000MB/mp-es szekvenciális olvasási sebességre képes, ami lehetővé teszi 500GB-nyi adat (ez 100 db 5GB-os Full HD filmnek felel meg) 3 percen belüli feldolgozását. Ha hasonló műszaki jellemzőkkel rendelkező más termékekhez hasonlítjuk, akkor azt látjuk, hogy az új SSD tizennégyszer gyorsabb, mint a vállalati szervereknél használt prémium HDD-k, és hatszor gyorsabb, mint a Samsung korábbi, vállalati adattároláshoz készített prémium SSD-je.
 
Az XS1715 véletlenszerű olvasási sebessége elérheti akár a 740000 IOPS-t is (másodpercenként elvégezhető Input/Output műveletek száma), ami több mint tízszer gyorsabb, mint a jelenleg kapható prémium SSD-k.
 
Az új NVMe SSD XS1715 400GB-os, 800GB-os és 1,6TB-os verzióban készül. Megtalálható az NVMe integrátorok listáján (IL)*** is, ami könnyen kezelhető és rendkívül megbízható megoldást jelent az adatközpontok és a szerverszolgáltatók számára is. A rendszerteljesítmény hihetetlen módon megnövelhető, ha 2,5 hüvelykes HDD-ről vagy 2,5 hüvelykes SATA SSD-ről NVMe SSD XS1715-re váltunk.
 
A tervek szerint az elkövetkező néhány évben a Samsung folytatja az egyre javuló teljesítményre képes NVMe SSD termékek fejlesztését.
 
Az alacsony áramfelhasználású (zöld) NVMe SSD-k gyártásával a Samsung a nemzetközi nagyvállalatokkal meglévő környezetvédelmi együttműködését erősíti tovább, és mindent megtesz, hogy segítségére legyen a tárhely- és szerverszolgáltatóknak abban, hogy informatikai befektetéseik a lehető leghatékonyabbak legyenek.
 
További információt a Samsung memória üzletágával és az SSD termékekkel kapcsolatosan a http://www.samsung.com/GreenMemory weboldalakon talál.SSD OnLine Vásárlás árlista
SAMSUNG SSD OnLine Vásárlás árlista
Adata SSD OnLine Vásárlás árlista
INTEL SSD OnLine Vásárlás árlista
KINGSTON SSD OnLine Vásárlás árlista
Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450


Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.huSzámítógép vásárlás Miskolc "legdrágább" számítástechnika boltjában. Számítógép szerviz és üzlet Miskolc és a neten. Informatikai rendszerek Önnek! Klick Computer Miskolc Laptop ( notebook ), Számítástechnikai Web-Bolt :: https://www.klickcomp.hu

Acer Notebook szerviz, számítógép javítás, vírusirtás, rendszergazda, monitor javítás, nyomtató szerviz, Asus laptop szerviz : Klick Computer Hungary Kft. Miskolc, Borsod Megye
Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!  

Akciós laptop ajánlatok! Notebook, laptop akció két hetente! 

Ingyenes házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén. 

A termékeinket a hivatalos magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Notebook webáruház, laptop  és  számítógép javítás, szerviz Miskolc - Borsod

Akciós laptop notebook ajánlatok! Dell notebook, Asus laptop, Acer, HP és Lenovo laptopok, notebook - laptop - netbook kiegészítő web-bolt. Számítástechnika bolt Miskolc. Click Computer
Klick Computer Hungary Kft.
  https://www.klickcomp.hu


Miskolc , Borsod-Abaúj-Zemplén , 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450


Itt Klick-elget » Notebook bolt Laptop akció |  Akció gyártóinktól |  Árlista |  Számítástechnikai Katalógus |  Számítástechnikai Hírek |  Szerviz |  Rendszergazda |  Kapcsolat |  Cég Info |  Cég Hírek |  Fórumok |  Web-bolt Gyors menü