Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  Milyen intel processzort válasszak?

Milyen intel processzort válasszak?



1, 2 vagy 4 processzor mag?


2014.02.21   Intel termékek, alaplap, processzor, SSD, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház


Gyakran beszélünk arról, hogy egy adott processzor hány maggal rendelkezik, illetve hány szálat tud futtatni. A processzormagok számát illetően valószínűleg sokan gondolják úgy, hogy a több mindig jobb.
Pedig ez korántsem igaz! A legtöbb felhasználó számára valójában tökéletesen elegendő két-négy mag a kívánt feladatok, alkalmazások vagy programok futtatásához.
Intel Processzor vásárlás árak


1. tévhit: A több mag mindig jobb.



Az igazság: A tipikus munkaterhelések általában csak két magot vesznek igénybe, míg a többi mag tétlen marad. Egy Intel® Hyper-Threading technológiával rendelkező kétmagos processzor azonban lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több szálat futtassanak egy-egy magon — ami növeli a processzor átbocsátóképességét —, és várakozás nélkül több feladatot futtassanak egyszerre.

Azok a számítógépek, amelyek Intel® Hyper-Threading technológiával rendelkező kétmagos Intel® Core™ processzorral működnek, az alábbi területeken jobb teljesítményt nyújtanak a felhasználók számára:

  • HD-videók lejátszása
  • Alkalmi játékok
  • Általános irodai feladatok, például Word* dokumentum létrehozása vagy számolótábla használata


2. tévhit: Az alapvető videoszerkesztési műveletekhez és a videók konvertálásához hat-nyolcmagos processzorra van szükség.



Az igazság: Az Intel® Core™ processzorokba épített Intel® Quick Sync Video a magok számától függetlenül lehetővé teszi a videók gyors konvertálását és megosztását. Valójában egy Intel® Quick Sync Videóval rendelkező 4. generációs Intel® Core™ processzor akár 17-szer gyorsabban konvertálja a videókat, mint egy 4 éves számítógép.

Sok alkalmazást ma már úgy írnak meg — az ArcSoft MediaConverter* 8 is ide sorolható —, hogy kihasználja az Intel® Quick Sync Video lehetőségeit, és több olyan személyes használatra szánt videoszerkesztő program van (például a Windows Live Movie Maker*), amely alapfeladatok végrehajtása, például felvételek összevágása vagy áttűnések hozzáadása közben valószínűleg nem tudna hatékonyan kihasználni négynél több magot.

És ez még nem minden...Az Intel főállású szoftverfejlesztői segítséget nyújtanak a szoftverfejlesztő cégek szoftvereinek optimalizálásához, hogy azok Intel® processzorokon fussanak a legjobban, és teljesen kihasználják az integrált grafika lehetőségeit.



3. tévhit: Játszani szoktam, úgyhogy a lehető legtöbb magra van szükségem!



Az igazság: Nagyon kevés az olyan játék, amelyik hatékonyan ki tud használni négynél több magot. Az Intel® Core™ processzorok bizonyos modelljeiben megtalálható Intel® Turbo Boost 2.0 technológia azonban lehetővé teszi, hogy a kevesebb mag magasabb frekvencián fusson, ami a játékban használt magok számától függetlenül látványos teljesítményjavulást eredményez és remek élményt biztosít.


Bár a legtöbb felhasználó egy kétmagos Intel® processzortól is megkapja azt a teljesítményt, amire szüksége van, léteznek olyan típusú felhasználók is, akik több magot is jól ki tudnak használni: Szoftverfejlesztők, akiknek virtuális gépekkel többféle környezetben kell tesztelniük a szoftvereiket
Kemény multitaskerek, akiknek teljesítményigényes feladatokat (például videorenderelést) kell futtatniuk a háttérben, miközben más dolgokra használják a számítógépet (például játszanak) úgy, hogy egyáltalán ne érezzenek lassulást
Tipp: Ők egy gyors SSD-nek is jó hasznát vennék.

Komoly tartalmakat készítő szakemberek, akik professzionális szoftverekkel speciális videoszerkesztési műveleteket végeznek


Többmagos processzorok az Inteltől



Az Intel különféle többmagos processzorokat — köztük kétmagos és négymagos processzorokat — kínál, hogy minden igénynek megfeleljen:



Intel Processzor vásárlás árak




Kapcsolódó

Intel hírek






Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!  

Akciós laptop ajánlatok! Notebook, laptop akció két hetente! 

Ingyenes házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén. 

A termékeinket a hivatalos magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Notebook webáruház, laptop  és  számítógép javítás, szerviz Miskolc - Borsod

Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450


Itt Klick-elget » Notebook bolt Laptop akció |  Akció gyártóinktól |  Árlista |  Számítástechnikai Katalógus |  Számítástechnikai Hírek |  Szerviz |  Rendszergazda |  Kapcsolat |  Cég Info |  Cég Hírek |  Fórumok |  Web-bolt Gyors menü

Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450
Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.hu