Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  Az ASUS P5Q alaplap

Az ASUS P5Q alaplap alkalmazott csúcstechnológiái

Az ASUS 2007 szeptemberében hozta forgalomba a világ első, EPU-val felvértezett energiatakarékos alaplapját.


2008.05.22
Az ASUS hivatalos nyilatkozata

 

Taipei, Taiwan, May 23, 2008 – Az ASUS visszautasítja a Gigabyte által terjesztett rágalmazó és hamis vádakat.

A Gigabyte az ASUS műszaki tervezésének és módszereinek teljes megértése nélkül hamis vádakkal illette az ASUS alaplapjainak EPU funkcióit és az ASUS alaplapok alkatrészeinek minőségét.

Egy rövid sajtótájékoztatós bemutatón a Gigabyte szintén visszaélt egy kisült (felrobbant) kondenzátorokat ábrázoló fényképpel és a hallgatóságot abba a tévhitbe kergette, hogy az egy ASUS termék volt – a hamis állításai alátámasztása céljából, melyek szerint az ASUS kétes minőségű alkatrészeket használ. Kiderült azonban, hogy a képen egy másik gyártó által gyártott VGA kártya szerepel. Egy harmadik fél termékének ASUS termékként hamis színben történő bemutatása kimondottan becsmérlő jellegű és nyilvánvalóan kívül esik a tisztességes verseny világán.

Az ASUS büszke az újításaira, amelyek az ágazat legszigorúbb normáival szemben méretnek meg működésük minden szakaszában – a projektfejlesztéstől kezdve a műszaki és gyártási tevékenységen keresztül egészen a szervizig. A legjobb, minőségellenőrzött alkatrészek és folyamatok ötvözésével az ASUS a fogyasztók igényeinek kielégítése érdekében élvonalbeli technológiai áttörésekkel szolgál. Minden áttörés hatalmas kutatás-fejlesztési, valamint mérnöki erőfeszítés eredménye.

A társaságok közötti versenyt az ASUS természetesnek és helyénvalónak érzi, a fent említett módszerek használata azonban elítélendő. Az ASUS mélységesen rossz néven veszi a Gigabyte ilyen jellegű ténykedését (ténykedéseit). Tegnap (2008. május 22-én) az ASUS ezeket a ténykedéseket bejelentette a Tajvani Versenyhivatalnál. Ma (2008. május 23-án) az ASUS a fenti rágalmazó ténykedések végett hivatalosan pert indított a Gigabyte ellen.

Az energiafeldolgozó egység (EPU) funkciói a világ első energiatakarékos alaplapjainak a szerves részét képezik, amelyeket ASUS 2007 szeptemberében vezetett be a piacra. Ez a technológia a rendszer maximális hatékonysága érdekében egy hardveres EPU vezérlőt és egy ASUS AI Gear felhasználói felületet egyesít. Az EPU vezérlő a rendszer valósidejű terhelésének függvényében dinamikusan szabályozza a rendszerparaméterek sokaságát (mint pl. CPU feszültségét, terhelési vonalát, és frekvenciáit). Ezen túlmenően az ASUS a rendszer optimális üzemmódjának meghatározásához egy különleges órajelvezérlőt, terhelésivonal-figyelőt és CPU-érzékelőt használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt érje el mind teljesítmény, mind energiamegtakarítás tekintetében. Mi az ASUS részéről ismételten hangoztatjuk elsődleges célunkat, amely a legmagasabb szintű és teljesen megbízható új termékek és újítások létrehozására irányul. Az ASUS a hivatalos weboldalára fel fogja tenni az EPU funkcióival kapcsolatos műszaki adatokat az ASUS alaplapok felhasználóinak tájékoztatása céljából.(http://event.asus.com/epu/).

 

Az ASUS vezető technológiai újítóként üdvözöl minden konstruktív versenyt és együttműködést az ágazaton belül, ami hozzájárul a fogyasztók számára nyújtott jobb megoldásokhoz. Az utóbbi napokban az ASUS nyilvánosság elé tárta az új P5Q sorozatú alaplapját, ami a következő, éllovasnak számító csúcstechnológiákat vonultatja fel.

1. egyedülálló tulajdonság: a világ első energiatakarékos alaplapja most újgenerációs energiafeldolgozó egységgel (EPU) biztosítja a kiemelkedő energiamegtakarítást és teljesítményt.
Az ASUS 2007 szeptemberében hozta forgalomba a világ első, EPU-val felvértezett energiatakarékos alaplapját. A P5Q sorozat most az EPU hardverre alapuló energiatakarékos lapka legújabb változatát használja, amelyik valós időben képes észlelni a számítógép pillanatnyi terhelését és a teljeskörű, rendszer szintű energiamegtakarítás érdekében automatikusan csökkenti az áramellátást.

2. egyedülálló tulajdonság: a világ első 16 fázisú tápellátó egysége abszolút tartósságot és alacsonyabb áramfogyasztást biztosít
A lehető legjobb teljesítmény és energiamegtakarítás elérése érdekében az ASUS P5Q sorozat VRM feszültségszabályozó modulja az ASUS exkluzív tervezésű, valódi 16 fázisú tápellátó konstrukcióját használja. Ez intelligens, automata fázisváltó technológiával büszkélkedhet – amint nő a CPU terhelése, annak áramellátására a 16 fázist veszi igénybe, alacsony CPU feldolgozási időszakok alatt pedig automatikusan átvált a rugalmasan reagáló 4 fázisú rendszerre. Ez lehetővé teszi, hogy az ASUS P5Q kevesebb áramot használjon, ezáltal növeli az energiahatákonyságot és tartósabb használat érdekében meghosszabbítja az alkatrészek élettartamát.

3. egyedülálló tulajdonság: az összes konduktív kondenzátor Japánban készült, az alacsonyabb hőmérséklet, a nagyobb stabilitás és a hosszabb élettartam érdekében
Az ASUS 100%-ban Japán gyártmányú konduktív polimer kondenzátorokat használ az egész P5Q alaplaphoz, ezzel világszínvonalú stabilitást és alacsony hőmérsékletet biztosít. A CPU-ba jutó magas feszültség kockázatának csökkentésével különböző módon járul hozzá az alkatrészek élettartamának meghosszabbodásához.

4. egyedülálló tulajdonság: az Express Gate használatával csupán 5 másodpercre csökkent a bekapcsolástól a hálóra való felcsatlakozásig eltelt idő
A számítógépet sokszor csak azért kapcsoljuk be, hogy megnézzük az e-maileket, barangoljunk az interneten vagy azonnali üzeneteket küldő programokat használva csevegjük a barátokkal – akkor miért is vesztegessünk drága perceket a programok betöltésére várva? Hogy a számítógépeket közelebb vigyük az emberekhez, ASUS kifejlesztette a gyors online hozzáférést és betöltést biztosító exkluzív Express Gate alkalmazást. Csupán 5 másodperc leforgása alatt a felhasználók élvezhetik az internetkapcsolatot, Skype hívásokat, népszerű azonnali üzenetküldő programokat, mint az MSN vagy Yahoo Messenger. Nézhetik a YouTube videókat, fényképeket, vagy leellenőrizhetik az e-mail üzeneteit – mindezt anélkül, hogy meg kellene várni a Windows betöltését!

5. egyedülálló tulajdonság: 360 fokos, mindenre kiterjedő védelem garantálja a biztonságot és adatvédelmet
Az ASUS P5Q sorozat 4 exkluzív „Totális biztonsági funkciót” használ annak érdekében, hogy teljeskörű 360 fokos védelmet nyújtson, és ezáltal gondoskodjon a fogyasztók és az adatok biztonságáról.

Ami az alaplap biztonságát illeti, ASUS kifejlesztette az Elektrosztatikus Kisülésvédelmi (ESD) és Túlfeszültség-védelmi funkciókat. Az emberi test néhány kilovoltos elektrosztatikus töltést képes felhalmozni. Amikor ujjainkkal hozzáérünk egy elektromos készülékhez, ez a töltés elektromos károsodást tud okozni a belső alkatrészekben. Az ASUS ESD védelme olyan statikus elektromosság ellen védelmet nyújt, amelyik meghaladja az EU szigorú normáit, különösképpen az általánosan használt USB csatlakozók tekintetében.

A túláram olyan jellegű áram, ami túllépi a külső eszköz (flash memória, merevlemez stb.) vagy áramkör (pl. integrált áramkör) áramerőségre vonatkozó névleges teljesítményét. Ha egy hibás áramkörrel rendelkező külső készülék van csatlakoztatva a számítógépre, túláram léphet fel és súlyosan károsíthatja az alkatrészeket vagy a külső eszközt. ASUS Túláram Védelme automatikusan észleli az ilyen túláramot és megvédi külső eszközeit vagy egyéb alaplapi komponenseit.

A felhasználók általában képeket és zenét tárolnak a merevlemezeiken. A biztonsági másolások bonyolult eljárásai és a backup elkészítéséhez szükségek hosszú idő miatt a felhasználók ritkán találják egyszerűnek a biztonsági másolatok készítését. – még akkor sem, ha igénybe veszik a hagyományos RAID nyújtotta lehetőségeket. Az ASUS Drive Expert alkalmazása felhasználóbarát grafikus kezelőfelület segítségével megkönnyíti a biztonsági másolatok készítését, vagy megnöveli a merevlemez teljesítményét bonyolult konfigurációkkal való bajlódás nélkül.

Az ASUS Data Guardian biztonságos és védett munkakörnyezetet biztosít a felhasználók számára, valamint a felhasználó adatait TPM-en (megbízható platform modulon) keresztül titkosított kulccsal kódolt, virtuális mappa létrehozásával védi, amit ezután egy hordozható USB meghajtóra ment. A Data Guardian alkalmazásával a felhasználóknak soha nem kell aggódniuk jogosulatlan felhasználás, hackerek vagy ellopott merevlemezek miatt.

Az ASUS P5Q sorozatú alaplapok a számítógép tervezés új szintjét törték át: az alaplapok most biztonságosabbak, hatékonyabbak, stabilabbak, tartósabbak lehetnek, és a Föld védelme és megóvása érdekében rendszer szintű árammegtakarítást biztosítanak!

* Függ a felhasználó hardver- és szofverkonfigurációjától

Asus-P5Q-alaplap.jpg

KapcsolĂłdĂł

Asus hĂ­rek


 
Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450


Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.huSzámítógép vásárlás Miskolc "legdrágább" számítástechnika boltjában. Számítógép szerviz és üzlet Miskolc és a neten. Informatikai rendszerek Önnek! Klick Computer Miskolc Laptop ( notebook ), Számítástechnikai Web-Bolt :: https://www.klickcomp.hu

Acer Notebook szerviz, számítógép javítás, vírusirtás, rendszergazda, monitor javítás, nyomtató szerviz, Asus laptop szerviz : Klick Computer Hungary Kft. Miskolc, Borsod MegyeHáziorvosi program : www.adam-soft.hu | Számítástechnika, Számítógép, Notebook, Computer, WebBolt | eMail

Asus Notebook
Asus Alaplap
Asus Alaplap, Intel processzor (cpu), Kingston memória - Alaplap,processzor,memória árlista
Acer notebook ( Aspire, Travelmate, Extensa), Asus laptop WebBolt! www.klickcomp.hu
Acer, Asus speciális notebook ajánlatok! Acer,Targus,Asus,notebook,acer aspire,acer laptop,acer travelmate,Notebook táska
Acer laptop, Asus laptop, speciális laptop ajánlatok! Acer,Targus,Asus,laptop,acer aspire,acer laptop,acer travelmate,laptop táska
Notebookpartner.hu : Acer, Asus laptop-ok. Speciális laptop akció ! Acer (aspire, travelmate) laptop, Asus laptop,Targus laptop táska

Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!   Klick Számítástechnikai boltAkciós laptop ( notebook ) ajánlatok! Notebook ( laptop ) akciók!   Ingyenes laptop házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén.  Notebook ( laptop ) Szerviz
https://www.klickcomp.hu   Klick Computer Hungary Kft.   ( Miskolc , Győri kapu 57. helyett 2009-től Meggyesalja u. 93.)