Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  Panda Security biztonsági jelentés, 2008. II. negyedév

Panda Security biztonsági jelentés, 2008. II. negyedév


Panda Security biztonsági jelentés, II. negyedév

 

A Panda Security kiadta újabb, II. negyedévi jelentését, amiből kiderül, hogy a legtöbb fertőzésért a trójai programok felelnek, illetve, hogy melyik a három legveszélyesebb féreg.

 

A második negyedévben felbukkanó rosszindulatú kódok 63%-át teszik ki a trójai programok, áll a Panda Security második negyedévi jelentésében. A második leggyakoribb fenyegetés, az adware, már csak 22,4%-os arányt tudhat magának. 

– A trójai programokkal kapcsolatban történt egy-két változás – kommentálta az adatokat Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Manapság már nem divat olyan trójait írni, ami egymaga „körülfertőzi” a világot, mert az túl nagy figyelemmel járna, és azzal nő a lebukás veszélye is. Ami a Panda Security vírusvédelmi laborjaiban elemzett minták alapján kitűnik: a programozók inkább több, speciálisan a célra szabott trójait írnak, amelyekkel különféle célcsoportokat támadnak meg. Ez az oka a trójaiak ilyen mértékű elszaporodásának.

 

Ami a fertőzéseket illeti, a Bagle.RP féreg a legnagyobb károkozó, szorosan követi a Puce.E és a Bagle.SP variáns.

 

A trójaiak felelnek a második negyedév legtöbb fertőzéséért is, a 2008-as összes fertőzés 28,7%-át tudják magukénak; az adware 22%-kal a második, míg a férgek 13,5%-kal a harmadikak.

– A trójaiak rengeteg fertőzésért felelősek ugyan, de ezt számbeli fölénnyel érik el, míg például egy-egy worm önmagában is képes nagy károkat okozni – fűzte hozzá Sándor Zsolt. – Ha az „egy főre” jutó fertőzések számát nézzük, mindenképpen a férgek állnak az első helyen.

 

A „banki trójaiak”, vagyis a pénzintézeteket támadó kódok a trójai programok közül a legveszélyesebbek; a PandaLabs elemzése szerint a Sinowal, Banbra és a Bancos fantázianevű trójaiak voltak a második negyedévben a legaktívabbak.

 

– Ez a fajta malware rendkívül súlyos károkat okoz világszerte – folytatta az elemzést Sándor Zsolt. – Egyedül az USÁban 44 millió olyan ügyfelet tartottak számon 2006-ban, aki igénybe vette bankja online szolgáltatásait. Gondoljunk csak bele: ha mondjuk mindössze egy százalékuktól sikerül 100 dollárt kicsalni a trójaiak segítségével, ez már akkor is egy 44 millió dolláros üzlet, és ez még egy igen-igen visszafogott számítás.

 

Tekintse meg Panda Antivírus, Spam védelmi szoftver Akció utolsó napjai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tekintse meg Panda Antivírus, Spam védelmi szoftver Csak panda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kapcsolódó

Panda hírek 

 
Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450


Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.huSzámítógép vásárlás Miskolc "legdrágább" számítástechnika boltjában. Számítógép szerviz és üzlet Miskolc és a neten. Informatikai rendszerek Önnek! Klick Computer Miskolc Laptop ( notebook ), Számítástechnikai Web-Bolt :: https://www.klickcomp.hu

Acer Notebook szerviz, számítógép javítás, vírusirtás, rendszergazda, monitor javítás, nyomtató szerviz, Asus laptop szerviz : Klick Computer Hungary Kft. Miskolc, Borsod Megye
Ügyviteli szoftver : www.adam-soft.hu | Számítástechnika WebBolt : Számítógép, Notebook ( Acer, Asus, Dell ) : Klick Computer | eMail