Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai információk » Az Acer első helyezést ért el a notebook szállításban


Világviszonylatban az Acer túlszárnyalta notebook szállításban legnagyobb riválisait, a HP-t és a Dell-t.

Acer első helyet ért el az EMEA PC piacon (asztali PC és mobil PC) legelőször jutva fel a dobogó legfelső fokára.


Acer
2008.10.10.

Az Acer túlszárnyalta notebook szállításban világviszonylatban legnagyobb riválisait, a HP-t és a Dell-t.
Az Acer 3,4-3,6 millió notebook-ot (netbook-okkal együtt) szállított ez év szeptemberében, mellyel megelőzte mind a HP-t, mind pedig a Dell-t, a felmérések szerint.
Az Acer a vizsgált hónapban 1,2-1,3 millió Aspire One netbookot és körülbelül 2,2-2,3 millió notebookot szállított, míg ezzel szemben a HP 2,5-2,7 milliót, illetve a Dell mindössze 1,8-1,9 milliót, áll a felmérésben.
Az Acer netbook-ja, az Acer Aspire One óriási keresletnövekedésnek örvend egész Európában, és az Egyesült Államokban is töretlen sikere. Amennyiben az Acer továbbra is fenn tudja tartani e figyelemreméltó szállítási kapacitást, az elemzők szerint akár a cég által tervezettnél korábban, azaz már 2011 előtt a világ elsőszámú notebook gyártójává léphet elő.

Forrás: Yen Ting Chen, Taipei; Joseph Tsai, DIGITIMES [2008. október 9 ]

 

Az Acer megszerezte az első pozíciót az EMEA piacon

(IDC előzetes adatok – 2008 3. negyedév)
2008.10.17. Milan
 

Az Acer folytatja hosszan tartó sikersorozatát és vezetését a PC iparban, a 2008 harmadik negyedévében elért történelmi eredményekkel. Az IDC elemző cég által kiadott nemzetközi piaci adatok szerint, az Acer első helyet ért el az EMEA PC piacon (asztali PC és mobil PC) legelőször jutva fel a dobogó legfelső fokára.

Az Acer magáénak tudva az EMEA régión belüli összes szállítás 21.3%-át, több mint 2,6%-kal előzte meg a második helyen végző forgalmazót. Az IDC adatai szerint, az EMEA teljes PC forgalma több mint 27.8 millió darab volt 2008 3. negyedévében, 27%-os növekedéssel az előző évhez képest. Az IDC előzetes eredményei azt mutatják, hogy az Acer rendkívüli teljesítménnyel, az előző évhez képest 90,2%-os növekedést produkált az EMEA piacon.

Az EMEA PC piac teljesítményére komoly hatással volt a notebook megoldások iránti erős kereslet; továbbá az új Mini Notebook vonal (netbook) bemutatkozása jelentős átrendeződést okozott az első 5 forgalmazói pozícióban. Az Acer mobil termékekre és magára a mobilitásra fektetett hangsúlya tette lehetővé a vállalat számára, hogy azonnal képes volt reagálni a Mini Notebook szegmensben az Aspire One bevezetésével, ami egy erőteljes növekedéshez vezetett az EMEA piacon. Igazi kihívás lesz azok számára, akik – a népszerű netbooknak köszönhetően - az Acer piaci növekedését akarják elérni vagy túlszárnyalni. Végül az IDC megerősíti, hogy az Acer folytatni fogja a piaci részesedés növelését a desktop szegmensben.

“Globálisan tekintve, a PC piac növekedését a fogyasztók mobil termékek iránti kereslete határozza meg, és az Acer mindig is a mobilitásra koncentrált.”- jegyezte meg Gianfranco Lanci, az Acer Inc. elnök-ügyvezető igazgatója. “Az eredmények, amelyeket elértünk, az Acer csoport márkáinak EMEÁ-n belüli széles kínálatának tudható be: Acer, Packard Bell és eMachines, valamint megerősítenek minket abban, hogy nemcsak a kutatás-fejlesztésbe és a marketingbe történt befektetéseink biztosítottak számunkra biztos talajt a növekedéshez, hanem az a tény, hogy a Multi-Brand (Több-márkás) stratégia jó taktikának bizonyult mind üzleti, mind piaci pozícionálás szempontjából, és az elért eredmények mindezt csak alátámasztják. A különböző vállalatok mind hozzáadják a maguk egyedi tapasztalataikat és képességeiket, így ajánlva a termékek széles skáláját, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtalálják azt a megoldást maguknak, amely igazodik az egyedülállóan saját szükségleteikhez, és biztosítja, hogy készek leszünk bármilyen felmerülő nehézséggel szembenézni. Az Acer exponenciális növekedése a márkaismertség elterjedésének, az értékesítési csatornákra épülő üzleti modell konzisztenciájának és a termékeinkben jelen levő friss technológiájának együttes eredménye”.

“Az elmúlt év döntő volt számunkra. Sikerült megvalósítanunk egy jelentős belső átrendeződést, ami a vállalat egészének új erőt adott” - magyarázza Walter Deppeler, az Acer csoport Alelnöke. “Az eredmények, amelyeket Európában, Afrikában és a Közel-Keleten értünk el, önmagukért beszélnek: 10 különböző országban vagyunk piacvezető pozícióban (a teljes PC piacot tekintve az IDC 2008 3. n.évi előzetes adatai alapján) és a Notebook szegmensben , 16 országban vagyunk a legjobb forgalmazók között. Az is örömünkre szolgál, hogy kiváló piaci részesedést értünk el Olaszországban, a Cseh Köztársaságban, Spanyolországban, Hollandiában, Oroszországban, Dániában, Franciaországban, Németországban és a Régió számos más országában.”

 

Első 5 forgalmazó: Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) PC forgalom 2008 3. negyedév (előzetes) (ezer darab)

Forgalmazó

2007 3. n.év

2008 3. n.év

Részesedés % 2007 3. n.év

Részesedés % 2008 3. n.év

2007 3. n.év /2008 3. n.év növekedés

Acer *

3,113

5,920

14.2%

21.3%

90.2%

Hewlett-Packard

4,291

5,203

19.6%

18.7%

21.3%

Dell

2,351

2,659

10.7%

9.5%

13.1%

Asus

805

2,060

3.7%

7.4%

156.0%

Toshiba

1,137

1,628

5.2%

5.8%

43.2%

Forrás: IDC EMEA Quarterly PC Tracker (Negyedéves PC figyelő), előzetes eredmények, 2008 3. n.év, október

* Az Acer 2008 3. negyedévi forgalma tartalmazza az Acer, Gateway, és Packard Bell márkákat, miután az Acer megvásárolta a Gateway-t és a Packard Bellt.

KapcsolĂłdĂł

Acer hĂ­rek


 
Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450


Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.huSzámítógép vásárlás Miskolc "legdrágább" számítástechnika boltjában. Számítógép szerviz és üzlet Miskolc és a neten. Informatikai rendszerek Önnek! Klick Computer Miskolc Laptop ( notebook ), Számítástechnikai Web-Bolt :: https://www.klickcomp.hu

Acer Notebook szerviz, számítógép javítás, vírusirtás, rendszergazda, monitor javítás, nyomtató szerviz, Asus laptop szerviz : Klick Computer Hungary Kft. Miskolc, Borsod MegyeVállalatirányítási rendszer - www.ADAM-Soft.hu  |  Klick Computer Notebook Bolt www.KlickComp.hu  |  Acer laptop, Asus Notebook, Laptop táska - www.NotebookPartner.hu  |  Informatika, Számítástechnika Miskolc : www.SzamGep.hu  |  www.LanDoctor.hu  |  eMail

Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!   Klick Számítástechnikai WebBoltAkciós laptop ( notebook ) ajánlatok! Notebook ( laptop ) akciók!   Ingyenes laptop házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén.  Notebook bolt és laptop szerviz
https://www.klickcomp.hu   Klick Computer Hungary Kft.   ( Miskolc , Győri kapu 57. helyett 2009-től Meggyesalja u. 93.)