Itt Klick-elget Laptop webáruház »  Technikai hírek, információk  »  A Microsoft kiadta a Windows 7 béta előtti, fejlesztőknek szánt tesztverzióját

A Microsoft kiadta a Windows 7 béta előtti, fejlesztőknek szánt tesztverzióját,

és az Microsoft Office-on alapuló új webes alkalmazások előzetesét


A Microsoft bemutatta következő kliens-operációs rendszerének egy korai változatát, mellyel a jelenlegieknél gyorsabban és egyszerűbben lehet majd PC-k, különböző eszközök és a Web között kapcsolatot teremteni.

Közzétéve: 2008. október. 30. | Frissítve: 2008. október. 30.

 

LOS ANGELES — 2008. október 29. A Professional Developer Conference rendezvényén a Microsoft bemutatta a Windows 7 első, teljes nyilvános demóját és közzétette béta előtti változatát. A Windows 7 esetében, a Vistához hasonlóan a Microsoft továbbra is támogatja a fejlesztők részvételét az operációs rendszer kialakításában, valamint új alkalmazások és szolgáltatások kifejlesztésére bátorítja őket.

A Microsoft emellett most először mutatta be az Office számára készült új webalkalmazásokat, melyek a Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint és OneNote szoftverek az általánosan elterjedt böngészőkben működő, egyszerűsített verziói. A vállalat bemutatta, hogyan lehet az Office webes, mobil- és PC-verzióival ugyanazt a dokumentumot zökkenőmentesen szerkeszteni, bárminemű fájlkompatibilitási probléma nélkül váltogatva a verziók között.

“A világháló legjobb részeit integráljuk a Windowsba, és a Windows legjobb részeit integráljuk a világhálóba.” – mondta Ray Ozzie, a Microsoft vezető szoftverfejlesztője. “A PC-ről a webre, onnan telefonra, illetve a szervertől a „felhőig” arra koncentrálunk, hogy megalkossuk a felhasználói élmények következő generációját, melyek megváltoztatják ahogyan élünk, dolgozunk vagy játszunk.”


 Microsoft Windows 7 Igencsak hasonlít a Vistára

Windows 7 előzetes

A Windows 7-et a Microsoft azért fejlesztette ki, hogy a mindennapi feladatokat könnyebbé, egyszerűbbé tegye, és a végfelhasználók számára új dolgok válhassanak lehetővé. A Windows 7 megjelenése a mérnöki tervezés továbbfejlesztett megközelítését tükrözi, mely a vásárlókat és partnereket fokozottan vonja be a fejlesztés folyamatába. Innovatív új megoldásokat kínál, ugyanakkor szem előtt tartja az alkalmazások és eszközök kompatibilitását is.

Piaci bevezetése után a Windows 7 a következőket teszi majd lehetővé:

Dolgozz úgy, ahogy akarsz. A Windows 7 önmagában kielégíti majd az alapvető követelményeket, melyeket a felhasználók a teljesítménnyel, megbízhatósággal és biztonsággal kapcsolatban támasztanak, és ugyanazokkal a hardverekkel, alkalmazásokkal és meghajtóprogramokkal lesz kompatibilis, mint a Windows Vista. Az új tulajdonságok segítik majd a személyes adatok védelmét, könnyebbé teszik a PC megfelelő működtetését, és gyorsabb helyreállítást tesznek lehetővé a felmerült problémák után.

A mindennapos feladatokat gyorsabbá és könnyebbé teszi. A Windows 7 könnyebbé és egyszerűbbé teszi azokat feladatokat, melyeket a felhasználók leggyakrabban végeznek. A továbbfejlesztett navigáció, az új tálca és a könnyen használható felhasználói felület jól hozzáférhetővé teszi majd a gyakran használt eszközöket. Könnyebb lesz azonnal megosztani adatokat otthon, vagy az irodában. A Windows 7 és a Windows Live segít a felhasználóknak, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjanak a számukra fontos információkkal és emberekkel, az Internet Explorer 8 pedig gyorsabb, biztonságosabb és eredményesebb böngészést tesz majd lehetővé.

Új dolgokat tesz lehetővé. A Windows 7 több lehetőséget kínál majd felhasználói számára a PC-vel való interakcióra, ilyenek lesznek például a multitouch (több érintést is figyelembe vevő) vezérlő-mozdulatok. Az ún. Device Stage segítségével a Windows 7 lehetővé teszi, hogy a felhasználók jobban kiaknázhassák gyakran használt eszközeiket, például a kamerákat, telefonokat vagy nyomtatókat. A Windows 7 lehetővé teszi továbbá, hogy otthonukban audio-videórendszereket, és más hálózati eszközöket használjanak zenelejátszásra, film- vagy fotónézegetésre. Végül, a Windows 7 minden eddiginél több lehetőséget kínál majd a Windows-alapú PC testreszabására, hogy az a lehető legjobban illeszkedjen felhasználójának egyéniségéhez.

 Microsoft Windows 7 Talán mégsem Vista?

Szilárd alap a fejlesztőknek

A Windows 7-et úgy tervezik, hogy szilárd alapot kínáljon a Windows alapú megoldások új generációjának. A Windows 7 lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy produktívabbak legyenek. Az operációs rendszer új tulajdonságai segítségével még lenyűgözőbb alkalmazások születhetnek majd. Az új tálca, a szalag típusú menürendszer és a Windows felületbe való integráció lehetősége tovább növelik az alkalmazások használhatóságát. Ezeken felül az Internet Explorer 8, a natív webszolgáltatás-API és a továbbfejlesztett keresés lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a Windows és a webalkalmazások legjobb tulajdonságait ötvözzék. További információk a fejlesztők számára: http://www.msdn.microsoft.com/windows

Az Office kiterjesztése a webre

A fentiek mellett, de azoktól függetlenül a Microsoft bejelentette, hogy a Microsoft Office következő verziója Office webalkalmazásokat is fog tartalmazni, melyek tovább növelik majd a felhasználók hatékonyságát. Segítségükkel létrehozhatják, szerkeszthetik, vagy megoszthatják Office dokumentumaikat, bármely eszközről érik is el azokat éppen.

A Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint és a OneNote webszolgáltatások az Office Live-on keresztül lesznek elérhetőek az egyéni felhasználók számára, míg a cégek meglevő licenc konstrukciójuk és hosztolt előfizetés segítségével érhetik majd el ezeket a szolgáltatásokat. Ez az új szolgáltatás kompatibilis lesz az olyan elterjedt webböngészőkkel, mint az Internet Explorer, a Firefox és a Safari. A Microsoft az év végéig nyilvánosságra fogja hozni az Office webes alkalmazások egy technológiai előzetesét Addig is azok, akiket érdekel a hamarosan várható béta verzió, a http://www.workspace.officelive.com címen regisztrálhatnak a Microsoft Office Live Workspace-en keresztül.

Live szolgáltatások a kliens – felhő közötti a zökkenőmentes felhasználás szolgálatábanban

A Microsoft bemutatta a Live Services platform számos új képességét, többek között azt, miként tudnak a fejlesztők olyan alkalmazásokat létrehozni, melyeket el is képesek juttatni a cég 400 millió azon felhasználójához, akik valamilyen Windows Live szolgáltatást, például a Windows Live Hotmailt vagy a Windows Live Messengert használnak. A Microsoft kiemelte, hogy a Live Services platform az, amely segítségével a Windows Live, az Office Live és az Xbox LIVE olyan felhasználói élményt nyújt, mely túlmutat egyetlen PC vagy mobil eszköz, vagy akár a web lehetőségein. Ráadásul ezek a képességek most elérhetők a fejlesztők számára is a Live Services platformon keresztül.

A Microsoft bemutatta továbbá a Live Services platform számos felhasználási területét, köztük a Live Mesh-t, mely szolgáltatás segítségével a felhasználók dokumentumait, médiaállományait és alkalmazásait több PC vagy eszköz között lehet szinkronizálni. A Live Mesh béta verziója Windows és Windows Mobile rendszerekre már elérhető a http://www.mesh.com oldalon.

 

A Microsoftról:

A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja az 57 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 150 főt. A Microsoft Magyarország 2003-ban és 2006-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet. A magyar leányvállalat ügyvezetői igazgatói posztját 2007. szeptember 15-től Drajkó László tölti be.

Bővebb információt a http://www.microsoft.hu weboldalon talál.

Milyen gyors lesz a Microsoft Windows 7?

A Microsoft Windows 7 fejlesztőcsapatának egyik vezetője, Steven Sinofsky a nemrégiben arról beszélt az Engineering Windows 7 blogon, milyen kritériumok alapján optimalizálják az új operációs rendszer teljesítményét a fejlesztés során. A postot a közösségtől érkező visszajelzések ihlették, amelyek igen nagy hányada foglalkozott ezzel a kérdéssel. Lássuk tehát, hogyan látja a helyzetet a fejlesztő.

Az egyik legfontosabb kérdés, ami a felhasználókban felmerülhet, az operációs rendszer memóriaigénye. A team vezetője igen szűkszavúan nyilatkozott a kérdésről, ám annyit elárult, hogy nagymértékben ki szeretnék használni a cache lehetőségeit. Steven és csapata nagy potenciált lát az új, modern többmagos processzorokban - ezek használatával bizonyos folyamatok párhuzamosan futtathatók, ami idő- és erőforrás-megtakarítást jelent a rendszernek. Az alapelv természetesen az lesz, hogy alacsony legyen a CPU terheltsége. A lemez írási-olvasási sebesség szintén jelentősen befolyásolja az operációs rendszerek teljesítményét. Az utóbbi időben nagy előrelépés történt a háttértárolók fejlődése terén, és a fejlesztőcsapat azt ígéri, az új Windows ki fogja használni ezeket a lehetőségeket. A következő tényező a számítógép bootolásával és leállításával járó idő - minél kevesebb, annál jobb. A fenti tényezőket nagyban befolyásolják a hardvergyártók, ezért a csapat nagy figyelmet kíván fordítani a velük való egyeztetésre.

A Windows 7 központi magjának gyorsasága döntően befolyásolja a felhasználói élményt, amit a rendszerre fejlesztő programozóknak is szem előtt kell tartaniuk. Steven csapata most egy olyan modell kialakításán dolgozik, amelynek lényege, hogy a bootolás után bizonyos alapvető funkciók alapértelmezettként elindulnak és futnak a háttérben, míg a többi funkció csak akkor aktivizálódik, ha a felhasználó bekapcsolja azokat. Ez nagymértékben meggyorsíthatja a Windows 7 működési teljesítményét.

A programozók igen szigorú előírások alapján dolgoznak, és csak akkor léphetnek tovább a projektben, ha alapos tesztekkel megbizonyosodtak afelől, hogy az elkészített kód megegyezik az előírásoknak. A teszteket többféle konfiguráción végzik (32- és 64-bites rendszer, 1-2-4 GB RAM, 5400-7200 RPM, különböző processzorok).

A teljesítmény kérdésének van egy szubjektív vetülete is, hiszen nagymértékben függ az egyéni igényektől, a felhasználói szokásoktól: előfordulhat, hogy az egyik felhasználó fontosnak tartja a touchscreen funkciót, míg a másik soha nem fogja használni. Bizonyos userek szebb, látványosabb, „viccesebb” felhasználói felületre vágynak, míg mások a Windows 2000 minimalizmusát látnák viszont az új operációs rendszerben. A Windows 7 ezért most is több változatban lesz elérhető, a fejlesztők ugyanakkor arra törekednek, hogy minél egységesebb rendszert alkossanak.

A fejlesztők munkáját bárki segítheti, aki megosztja tapasztalatait a csapattal a Microsoft Customer Experience Improvement Programon keresztül.

A TechNet portálon rendszeresen beszámolunk a Windows 7-el kapcsolatos fejlesztésekről, hírekről, információkról.

 

 
 
Miskolc nyitva h-p 9:00-17:00
Tel: +36 46 505 450, 413 347


Klick Ajánló

Klick Ügyfélszolgálat

Írjon! Ügyfélszolgálat Fórum

Klick Computer Hungary Kft.
3530 Miskolc, Meggyesalja u. 93.
Tel/Fax:+36 46 413 347, 505 450


Web: Notebook, Laptop, Számítástechnika, számítógép Web-Bolt KlickComp.hu


mail: sales[kukac]klickcomp.huSzámítógép vásárlás Miskolc "legdrágább" számítástechnika boltjában. Számítógép szerviz és üzlet Miskolc és a neten. Informatikai rendszerek Önnek! Klick Computer Miskolc Laptop ( notebook ), Számítástechnikai Web-Bolt :: https://www.klickcomp.hu

Acer Notebook szerviz, számítógép javítás, vírusirtás, rendszergazda, monitor javítás, nyomtató szerviz, Asus laptop szerviz : Klick Computer Hungary Kft. Miskolc, Borsod MegyeTovábbi információk:
KapcsolĂłdĂł

Microsoft hĂ­rek


Ügyviteli szoftver - www.adam-soft.hu Itt Klick-elget » Számítástechnikai WebBolt - www.klickcomp.hu Notebook-Partner - www.notebookpartner.hu SzámGép - www.szamgep.hu eMail
Vásároljon webáruházunkban! Informatikai rendszerek Önnek!   Klick Számítástechnikai boltAkciós laptop ( notebook ) ajánlatok! Notebook ( laptop ) akciók Két hetente! Minden hétvégén más-más termékek akcióban.   Ingyenes laptop házhozszállítás ( 100e Ft feletti vásárlás esetén) Magyarország területén.  Notebook Üzlet és laptop Szerviz
https://www.klickcomp.hu   Klick Computer Hungary Kft.   ( Miskolc , Győri kapu 57. helyett 2009-től Meggyesalja u. 93.)