Új billentyű a Windows-os készülékeken



A Microsoft egy új billentyűt ad hozzá a Windows-os billentyűzetekhez!


Az oldal tartalma:

Op. rendszer, OEM szoftver : MICROSOFT, Microsoft-OEM, Op. rendszer, OEM szoftver OnLine vásárlás árlista árak

2024.01.08.

  1. Az óriáscég nézetei
  2. Mit tud az új billentyű
  3. Kompatibilitás

Az óriáscég nézetei

A Microsoft az utóbbiakban kijelentette, hogy 2024 a mesterséges intelligenciá lesz a PC-k és laptopok terén is. A Windows-os rendszerekben, legyen az a 10 (itt olvashat róla: Itt a Windows 10 Copilot) vagy a 11 a Copilot elnevezésű mesterséges intellegencia alapú asszisztens már egy ideje jelen van. Ennek a Copilotnak tulajdonít majd egy billentyűt a billentyűzeten. Több, mint 30 éve, hogy ilyen döntést hozott a Microsoft, a legutóbbi ilyen a Windows gomb megjelenése volt.

Mit tud az új billentyű

Copilot gomb

A jobb oldali Alt/AltGr billentyű mellett fog helyet foglalni, és lecserélődik az Opciók gomb, ami lényegét tekintve a jobb klikk funkcióját látta el vagy a kisebb billentyűzeteken a jobb oldali Ctrl gomb helyére kerül. Bár ez az elhelyezés laptoptól függően változhat, ugyanúgy, mint a Fn(Function) gomb esetében is változik.

Az új billentyű megnyomásakor megjelenik a Copilot és ugyanilyen módon be is zárhatjuk. Ezalól kivételt képez az, ha adott régiónk (országunk) nyelve nem támogatja a Copilot asszisztenst. Ebben az esetben a Windows keresést fogja megnyitni (Windows + S).

Kompatibilitás

Pontosan nem tudni, hogy melyik készülékekbe fog biztosan bekerülni, előre láthatólag az új szériás Surface és Surface Pro laptopoknál lenne elvárható.








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450