Táblagép? Netbook? Laptop?



Melyik, mire használható? Segítünk választani!


2013-11-15  
 
Laptop, Netbook, Tablet 

Tablet PC ( táblagép) : Nincs billentyűzet, a kijelző és a többi összetevő egybe van integrálva. Az irányítás érintőképernyővel, vagy egy speciális tollal történik.

Netbook : Könnyű, jól hordozható és a teljesítmény is elfogadható. Hosszabb munkákhoz már kicsinek bizonyul.

Laptop ( notebook ) : ma már nehézkesnek tűnik a szállítása, de a teljesítmény benne lakozik. Hosszabb használatra megfelelő nagyságú képernyővel rendelkezik



Notebook, laptop : Acer, Asus, Dell, Toshiba online árlista Online bolt árlista

Netbook ( mini notebook ): Acer, Asus, Dell, Toshiba online árlista

Tablet PC (tábla-számítógép) OnLine vásárlás árlista




Táblagépek: kik tudják jól kihasználni?


A táblagépek érintőképernyős eszközök, amelyek remek kiegészítői lehetnek egy laptopnak, asztali számítógépnek vagy mobiltelefonnak.Olyan eszközt szeretne, amellyel bármikor internetezhet, internetes videókat nézhet, használhatja a közösségi hálózatokat, e-könyveket és magazinokat olvashat útközben?
A táblagépek érintőképernyős eszközök, amelyek remek kiegészítői lehetnek egy laptopnak, asztali számítógépnek vagy mobiltelefonnak. Ideális a modern életet élő internethasználók számára, mindig náluk lehet...
Azok tudják a legjobban kihasználni, akik multimédiára, könyvolvasásra és játékra alkalmas mobil eszközt szeretnének.
Fontos tudatosítani, hogy nem minden táblagépmodell biztosítja az összes elvárt funkciót. Az adatbevitel elég nehézkes a képernyőn gépelés miatt. A kijelző meglehetősen kicsi - bár telefonnak meg túl nagy.

Mire használhatók a táblagépek?

  • Videofolyamok nézése
  • Közösségi hálózatok
  • E-könyvek és magazinok olvasása
  • Internetböngészés
  • Rövid e-mailek/azonnali üzenetek írása
  •  
A táblagépek akár folyamatos internetkapcsolattal is rendelkezhetnek, így a felhasználó bárhonnan eléri az online tartalmakat. Kisebb felbontású grafikai munkára, ágyban videózásra, képregények és könyvek olvasására tökéletes.
Az üzleti életben, munkában is megállja a helyét, mint ultramobil csoportmunka- és kommunikációs eszköz. Jellemzően a vállalatok sokat utazó, terepen dolgozó alkalmazottaiknak vásárolják.
 
 

Vegyük sorra a netbookok lényeges tulajdonságait!


Egy netbook remek kiegészítő eszköz — nem helyettesíthet egy mindentudó laptopot vagy asztali számítógépet, de rengeteg dologra alkalmas, például lehet vele internetezni, filmet nézni vagy csevegni. Egy netbook remek kiegészítő eszköz — nem helyettesíthet egy mindentudó laptopot vagy asztali számítógépet, de rengeteg dologra alkalmas, például lehet vele internetezni, filmet nézni vagy csevegni.
A netbook rendkívül jól hordozható. Kicsi és könnyű, tehát a felhasználó egyszerűen magával viheti, illetve könnyen átviheti egyik helyiségből a másikba.
Egy netbook remekül használható médiafogyasztásra és alapvető számítástechnikai feladatokra. Egy netbookkal nem lehet HD videókat szerkeszteni, zenét vagy videót tömöríteni vagy kódolni, illetve intenzív 3D-s játékokat játszani.
Egy netbook általában ugyanolyan funkciókat vagy valamivel több funkciót kínál, mint egy táblagép, attól függően, hogy milyen táblagépmodellről van szó. Egyes modelleken lehet több feladatot futtatni egyszerre, más modelleken nem. Egyes modelleken van webkamera, másokon nincs. A legtöbb netbookon gyorsabban lehet gépelni a külön billentyűzet miatt. A képernyő pedig könnyen védhető a laptop tetejének lecsukásával.
 
Teljesítményigényes alkalmazások párhuzamos futtatására alkalmas, erős gépet szeretne?
A jelenlegi táblagépek nem elég erősek ahhoz, hogy kezelni tudják az intenzív felhasználók párhuzamos parancsait. Ha a vásárlónak nem csupán alap-multitaskingra van szüksége, akkor jobban jár egy netbookkal vagy laptoppal.
 
Sokat kell gépelnie (dokumentumokat létrehozni, hosszú e-maileket vagy blogot írni stb.)?
A táblagépeknek nincs különálló billentyűzetük. A képernyőn megjelenő billentyűzeten lehet ugyan gépelni, de ha már többről van szó, mint egy gyors azonnali üzenetről vagy e-mailről, akkor a táblagép kényelmetlen lehet. Azonban ha szükséges, különálló billentyűzetet is lehet hozzá vásárolni.
 

Laptop / notebook (a két elnevezés ugyanolyan eszközt takar)


Mire fogja használni az új notebookját? Mire fogja használni az új notebookját?
Internetezésre, emailezésre, közösségi oldalak (Facebook, Twitter) használatára, online játékokra?
Önnek ideális választás az Intel legújabb intelligens Core i3 processzora, melyben az Intel Hyper-Threading lehetővé teszi, hogy az egyes processzor magok két feladaton dolgozzanak egyszerre. Nem kell többé várakoznia!
Azonban, ha egy kicsit komolyabb teljesítményt szeretne, ami esetleg a feladatok bővülése esetén is használható marad, nézze meg Intel Core i5 processzorral szerelt laptopjainkat! Melyek az Intel Turbo Boost technológia révén intelligens működést biztosítanak. A processzor egyszerűen tudja, mikor van szükség többletteljesítményre, és a feladat elvégzéséhez felgyorsítja a processzort.
 


Önnek a mindennapi számítógép használatba beletartozik a HD videók szerkesztése, grafikai munkák, videojátékok, iskolai feladatok? Olyan számítógépet szeretne, amelyen több feladatot lehet végzeni egyszerre?
Akkor Önnek az Intel Core i5 vagy i7 technológiát ajánljuk! Melyekben az Intel Hyper-Threading és Intel Turbo Boost igény szerinti teljesítményt nyújt. Műszakilag az Intel termékei a legfejlettebbek. Az Intel évtizedek óta innovációval foglalkozik.
A Core i7 processzoros notebook a legeslegjobb intelligens teljesítmény szempontjából. Mi az egyetlen hátránya? Élvezni fogja a játékot! ;-)




Egy kis frissítés: érvek a tablet PC mellett ( 2012.11.17 )

Táblagép előnyök a notebookokkal szemben:
  • 2 magos processzor - sebesség pl video lejátszás akadozásmentes
  • üzemidő akár 10 óra
  • kis súly és méret!!!
  • ebook helyettesítő - alkalmas elektronikus könyv olvasásra
  • 3g a legtöbb modelben - internetezhet akármikor
  • bárhol-bármikor használható pl akár az utcán is
  • navigációként alkalmazható
  • bekapcsolási idő igen kicsi
  • touch-screen (smartphone érzés)
  • képernyő felbontás és minőség jobb, mint a netbookoknál
  • fényképezőgépként is használható
  • telefonként is alkalmazható, bár célszerű egy bluetootth headset
cél: Akinek böven megfelel a böngészés, levelezés ...
Élvezhetőbb, mint a netbook a hordozhatóság miatt

Tablet PC Hátrányok:
  • hosszabb munkára nem igazán alkalmas a billentyűzet hiánya miatt
  • az operációs rendszer nem a megszokott..


Fontos: Az olcsóbb Tablet-PC-k nem tartalmaznak 3G lehetőséget! A stick-es 3G modemek nem mindegyikével hajlandóak működni.
Ezért célszerű alaposan megfontolni, hogy elegendő-e a WiFi vagy a későbbiekben mégis szükséges lenne az internetre bárhol is vagyunk, mert a boldogságot hozó táblagép könnyen frusztráció tárgya lehet.

Notebook, laptop : Acer, Asus, Dell, Toshiba online árlista Online bolt árlista.
Netbook ( mini notebook ): Acer, Asus, Dell, Toshiba online árlista
Tablet PC (tábla-számítógép) OnLine vásárlás árlista







Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450