Bejelentették az új Macbook Pro 2016 laptopokatOktóberben is hozott újdonságokat az Apple vásárlói számára. A Hello again, azaz hello ismét rendezvényen többek között bejelentették a 3 új Macbook Pro laptopot.


Az előzetes hírek új Macbook Air és Mac Pro típusok bejelentéseit várták az Apple-től, azonban a Macbook Pro széria frissített változatai érkeztek meg októberre.Apple notebook (laptop), netbook, tablet, mobiltelefon, pc, kiegészítők, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház 2016.10.30.

Bejelentették az új Macbook Pro 2016 laptopokat

Az Új Macbook Pro 2016Az új generáció könnyebb, kisebb, és vékonyabb is elődjénél. A 13 inches kivitel 17%-al vékonyabb és 23%-al kisebb elődjénél, míg ugyanezek a számok a 15 inches változatnál 14% és 20%. Mindeközben gyorsabb, és többet tud, mint elődjei. Az új laptopokat az Intel 6. generációs processzorai hajtják és a 15 inches változat az új, AMD Radeon Pro 450, 455, 460 grafikus processzorokkal szerelik, így akár 4GB grafikus memóriát is tartalmazhat a 15.5 mmm vastag, 1.83 Kg tömegű készülék.

Megújult beviteli módokBejelentették az új Macbook Pro 2016 laptopokat Az új Macbook pro touchpadja 2x akkora, mint az elődjén található, valamint a Force Touch technológiát használva nem lenyomódik, mint egy gomb, hanem nyomásérzékelő szenzorokkal és rezgő motorok által adott visszajelzésekkel dolgozik.

A billentyűzet is megújult. Minden gomb alatt a Butterfly 2 elnevezésű mechanika található, mellyel kényelmesebb és pontosabb az Apple szerint a gépelés. További érdekesség, hogy a eltűnt a felső sor, a funkció gombok sora.

A funkció sor megüresedett helyén kapott helyett az igazi újdonság, a Touchbar és Touch ID. A Touch ID az Apple okos eszközeiről ismert ujjlenyomatolvasó. Ezáltal már a Macbook is feloldható ujjlenyomatunkkal és az internetes vásárlás is gyorsabb. A touchbar pedig egy érintésérzékeny vezérlőgombokat és már információkat tartalmazó csík, melyen mindig a megnyitott alkalmazáshoz tartozó gombok találhatóak. Például a képnézegetőben tudunk képeket váltani a kis előnézetképek alapján, videók megtekintésekor pedig a videó idővonalán tudjuk mozgatni az ujjunkat, így mozogva a részek között.

Gyorsabb, színesebb és hangosabbA Macbook Pro-ba szerelt SSD-k mérettől függően akár 3,1 GB/s olvasási sebességre is képesek. 256 GB-tól a 15 inches modellek akár 2 TB SSD-vel is kaphatóak. Ezen felül a DDR4-es memória felel a Mac OS Sierra gyors, és megbizható futásáért.

Az új Macbook pro kijelzője jóval fényesebb, mint elődje 500 nites fényerejével. Ezen túl 67%-al magasabb a kontrasztaránya és 25%-al szélesebb a színtartománya az sRGB tartománynál.

A hangszórók a billentyűzet két oldalára kerültek az alsó burkolatról és 58%-al hangosabbak, mint elődei. Az új Macbook Pro így jobb zene keveréséhez, vagy más audió munkák végzéséhez.

Bejelentették az új Macbook Pro 2016 laptopokat

Thunderbolt 3 - Egy felturbózott univerzális portAz új Macbook Pro-n kétféle port található, egy 3.5mm-es audió jack és Thunderbolt 3 USB Type C portok. Utóbbiból a belépő típuson 2 darab, a többin 4 darab. Bármelyik thunderbolt port képes a laptop töltésére, vagy akár 40Gb/s adatátvitelre. Ez a sebesség azt jelenti, hogy akár 5K-s kijelzőt, vagy külső RAID-es tárhelyeket is csatlakoztathatunk a portokhoz. Nem találunk azonban sehol VGA, HDMI, vagy bármely egyéb videókimenetet, sem tradicionális USB A portokat. Ezekhez külön adaptereket kell vásárolni melyek Type C-ről alakítanak át a kívánt portokra.

Macbook Pro 2016 - Nem teljesen ProBejelentették az új Macbook Pro 2016 laptopokat Minden eddig felsorolt tulajdonságában jobb a Macbook Pro 2016 az elődjénél, egy apróságot kivéve. Noha a 4 Thunderbolt port sebessége lenyűgöző és kiemelkedően magas, bármely ma használatos port használatához adapter szükséges. Ez egy Macbook Air vagy bármely más eszköznél nem is lenne probléma, de ez a laptop, ahogy a neve is mutatja a Professzionális felhasználókat célozza. A jövőben nagyon valószínű, hogy az USB Type C lesz a sztandard, de még nem ott járunk.

A másik ellentét, hogy csak a 15 inches modellek érkeznek dedikált videóchippekkel. A 13 inches laptopok az integrált Intel gyorsítókkal pedig nem nyújtanak elég teljesítményt nagy grafikus teljesítményt igénylő munkákhoz.

Az új Macbook Pro modellek hamarosan webáruházunkban is elérhetőek lesznek, megjelenésük néhány héten belül várható. Három külön szériát emelhetünk ki, melyeken belül különböző kiszerelések találhatóak meg. A belépő modell 13 inches, mely nem tartalmazza a Touchbart és Touch ID-t, helyette a hagyományos funkció gombokat. A következő a 13 Inches, mely tartalmazza az új funkciókat. Az utolsó pedig a 15 hüvelykes modell, mely dedikált videókártyájával lehet jobb opció grafikus munkák végzői számára.


Ha nem szeretné megvárni az új típusokat, tekintse meg jelenleg kapható Apple termékeinket:


Macbook árlista
Mac asztali számítógép árlista
iPhone árlista
iPad árlista
Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450