Elavultak a magyar KKV-k informatikai rendszereiA Microsoft felmérése alapján nem csak itthon, hanem egész európában elavult rendszerekkel dolgoznak a Kis- és középvállalkozások.


Aktuális akciók, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház 2017.07.10.

Több az elavult géppark, mint az európai átlagAktuális akciók, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház A 10 embernél kevesebbet foglalkoztató magyarországi vállalkozások 29%-a 5 éves, vagy annál idősebb számítógépparkkal rendelkezik, mely rosszabb a 18%-os európai átlagtól. Az európai KKV-k 36%-a ismerte be, hogy keveset költ a számítástechnikai fejlesztésekre, ez az érték hazánkban 46%. Az idős készülékeknél gyakoribbak a meghibásodások, valamint a modern szoftverekkel kompatibilitási problémákba is ütközhetnek a felhasználók, míg ennek az esélye egy modern szervernél, számítógépnél jóval alacsonyabb.

A következő évben közel 30%-os növekedés várható a felhőalapú szolgáltatások terén. Ennek egyik fő oka az Európai pályázatos támogatások megjenése, mely segíti a Kis- és középvállalkozások uniós színvonalra fejlesztését.

A szakemberek hiányára is kitért a Microsoft. Az európai 33%-al szemben a magyar cégek kevesebb, mint negyede alkalmaz rendszergazdát. Ez a régióban a legalacsonyabb érték. Azonban a vállalkozások 11%-a alkalmaz külső szolgáltatót, mely a régióban a legmagasabb eredmény. Sokan csak akkor fordulnak szakértőkhöz, ha már megtörtént a baj, és elveszített adataikat szeretnék visszanyerni. Rendszeres karbantartással, megfelelő biztonsági szoftverekkel és az elavult eszközök cseréjével a legsúlyosabb meghibásodások elkerülhetőek, valamint manapság már a zsaroló vírusos támadások is kivédhetőek.


Egy év múlva akár büntethetnek is2018. május 25-én életbe lép a General Data Protection Regulation (GDPR). Az uniós rendelet értelmében a személyes adatok védelme alapjog, azt a szolgáltatóknak mindenki számára garantálniuk kell. Biztosítani kell a személyes adatokhoz a hozzáférést és engedélyezni kell azok szerkesztését és törlését is. Ellenkező esetben az éves bevétel 4%-áig terjedő büntetésre is lehet számítani. Emiatt szükséges korszerű rendszerekkel rendelkeznie minden vállakozásnak, ugyanakkor a fejlesztésekkel papírmunkát és időt is nyerhetnek.


Cégünk is akkreditált szállító a "Modern Vállalkozások Programja" pályázati kiírásban. Amennyiben Ön is szeretné fejleszteni számítástechnikai eszközeit, tekintse meg tájékozató oldalunkat:

Digitális Vállalkozás GINOP - számítástechnika, ERP Klick Computer

Karbantartási és rendszergazdai szolgáltatások:

Rendszergazda, informatikai rendszerek

Tekintse meg aktuális kínálatunkat:

Web-bolt, Klick ComputerKlickelgető számítástechnikai kvíz 2017. júliusi Klickelgető számítástechnikai kvíz

Töltse ki rövid kvízünket, hogy megnyerhessen egy
Trust Xstream Breeze notebook hűtőt!

Szánjon néhány percet kvízünk kitöltésére és Öné lehet ez az értékes nyeremény!

Klickelgető kvízDell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.


Miskolc , Borsod-Abaúj-Zemplén , 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450