Elavultak a magyar KKV-k informatikai rendszerei



A Microsoft felmérése alapján nem csak itthon, hanem egész európában elavult rendszerekkel dolgoznak a Kis- és középvállalkozások.


Aktuális akciók, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház 2017.07.10.

Több az elavult géppark, mint az európai átlag



Aktuális akciók, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház A 10 embernél kevesebbet foglalkoztató magyarországi vállalkozások 29%-a 5 éves, vagy annál idősebb számítógépparkkal rendelkezik, mely rosszabb a 18%-os európai átlagtól. Az európai KKV-k 36%-a ismerte be, hogy keveset költ a számítástechnikai fejlesztésekre, ez az érték hazánkban 46%. Az idős készülékeknél gyakoribbak a meghibásodások, valamint a modern szoftverekkel kompatibilitási problémákba is ütközhetnek a felhasználók, míg ennek az esélye egy modern szervernél, számítógépnél jóval alacsonyabb.

A következő évben közel 30%-os növekedés várható a felhőalapú szolgáltatások terén. Ennek egyik fő oka az Európai pályázatos támogatások megjenése, mely segíti a Kis- és középvállalkozások uniós színvonalra fejlesztését.

A szakemberek hiányára is kitért a Microsoft. Az európai 33%-al szemben a magyar cégek kevesebb, mint negyede alkalmaz rendszergazdát. Ez a régióban a legalacsonyabb érték. Azonban a vállalkozások 11%-a alkalmaz külső szolgáltatót, mely a régióban a legmagasabb eredmény. Sokan csak akkor fordulnak szakértőkhöz, ha már megtörtént a baj, és elveszített adataikat szeretnék visszanyerni. Rendszeres karbantartással, megfelelő biztonsági szoftverekkel és az elavult eszközök cseréjével a legsúlyosabb meghibásodások elkerülhetőek, valamint manapság már a zsaroló vírusos támadások is kivédhetőek.


Egy év múlva akár büntethetnek is



2018. május 25-én életbe lép a General Data Protection Regulation (GDPR). Az uniós rendelet értelmében a személyes adatok védelme alapjog, azt a szolgáltatóknak mindenki számára garantálniuk kell. Biztosítani kell a személyes adatokhoz a hozzáférést és engedélyezni kell azok szerkesztését és törlését is. Ellenkező esetben az éves bevétel 4%-áig terjedő büntetésre is lehet számítani. Emiatt szükséges korszerű rendszerekkel rendelkeznie minden vállakozásnak, ugyanakkor a fejlesztésekkel papírmunkát és időt is nyerhetnek.


Cégünk is akkreditált szállító a "Modern Vállalkozások Programja" pályázati kiírásban. Amennyiben Ön is szeretné fejleszteni számítástechnikai eszközeit, tekintse meg tájékozató oldalunkat:

Digitális Vállalkozás GINOP - számítástechnika, ERP Klick Computer

Karbantartási és rendszergazdai szolgáltatások:

Rendszergazda, informatikai rendszerek

Tekintse meg aktuális kínálatunkat:

Web-bolt, Klick Computer





Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450