Az első Wi-Fi 6 Aruba Instant On Access Point



Megérkezett az első Wi-Fi 6 szabványt támogató vezeték nélküli hozzáférési pont!


Az Aruba Instant On AP22 hozzáférési pont az első a termékcsaládban, mely már Wi-Fi 6 (802.11ax) generációs tanúsítvánnyal rendelkezik és ennek köszönhetően nagyobb kapacitással és érezhetően gyorsabb sebességgel tudja a hozzájuk csatlakozó eszközöket kiszolgálni.

Aruba - A Hewlett Packard Enterprise Company


Aruba - A Hewlett Packard Enterprise Company 2020.09.04.

Előnyök
A Wi-Fi 6 szabvány legfontosabb előnye nem elsősorban a nagyobb sebességben mutatkozik, hanem abban, hogy az új szabványnak köszönhetően a Wi-Fi 6 AP -k minden korábbinál több készüléket képesek egy időben teljesen stabil és gyors adatkapcsolattal kiszolgálni. Ez a teljesítménynövekedés elsősorban a kisvállalkozások számára fog érezhető javulást eredményezni, ahol egy időben több eszköz lehet jelen, pl. irodákban, kávézókban, éttermekben, stb.
A Wi-Fi 6 szabvány
Az eddigi technológia az AP -k számára egy azonos időpontban, csak egy eszközzel történő kommunikációt tett lehetővé, mellyel szemben a Wi-Fi 6 szabvány már lehetőséget biztosít, hogy ugyan abban az időpillanatban egy AP több eszközzel is kommunikálni tudjon. Az új szabványban alkalmazott 1024QAM a nagyobb mennyiségű adatátvitelt, míg az OFDMA hozzáférés és a több felhasználós MU-MIMO (8 x 8) mód, egyszerre 8 eszköz egyidejű kommunikációját teszi lehetővé, melyet szintén ebben a szabványban bevezetett WPA3 titkosítás tesz biztonságossá. A Wi-Fi 6 szabvány másik újdonsága az energiahatékony működés, melynek köszönhetően az AP képes egyeztetni a hozzákapcsolódott klienssel, mikor kommunikáljon. Ennek a funkciónak (Target Wake Time) köszönhetően a kliens az inaktív időszakban képes kikapcsolni önmagát, így jelentős energiát takarítva meg.
Aruba - A Hewlett Packard Enterprise Company
Kompatibilitás régebbi szabvánnyal rendelkező eszközökkel
Fontos, hogy a szabvány nyújtotta összes lehetőség akkor használható ki teljes mértékben, ha minden eszköz (AP és telefon is) együttesen támogatja azt. Amennyiben egy eszköz még nem Wi-Fi 6 minősített, a régebbi szabványok valamelyikének használatával természetesen fog tudni csatlakozni az Aruba Instant On AP22 hozzáférési ponthoz úgy, hogy az eszköz használója a készülékétől megszokott sebességet fogja tapasztalni.
Egyszerű üzembe helyezés, teljes funkcionalitás
Az Aruba Instant On AP22 hasonlóan a család többi tagjához rendelkezik saját tűzfallal, DHCP szerverrel, MESH funkcióval és igény esetén vendéghálózat kiterjesztéssel, melyet bármely felhasználó pár kattintással az https://portal.arubainstanton.com/ oldalon tett regisztrációt követően beállíthat, minden informatikai háttér tudás nélkül. Az eszköz az internetre csatlakoztatást követően a beállításokat a portálról letölti és pár percen belül üzembe helyezi önmagát.
Aruba - A Hewlett Packard Enterprise Company








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450