Megváltozik a képernyőmentés Windows 11-en



Egy közelgő Windows 11 frissítés megváltoztatja a képernyőmentés működését.

A közelgő, valószínüleg következő (KB5025310) Windows 11 frissítésben változni fog a képernyőmentés működése. A jelenlegi (2023.04.25. / KB5025305) verzióban ez a változtatás még nincs benne, mutatjuk mi változik.

A cikk tartalma:

Op. rendszer, OEM szoftver : MICROSOFT, Microsoft-OEM, Microsoft-SC, Op. rendszer, OEM szoftver OnLine vásárlás árlista árak

2023.04.27.



A képernyőmentés gomb működése
Képernyőmentés gomb

A szinte minden billentyűzeten megtalálható, már jól ismert Print Screen gomb - röviden Prt Sc - az asztalunkról képernyőmentést készít, majd vágólapra helyezi azt, amit úgy használunk fel, ahogy szeretnénk. Amennyiben csak az aktív ablakot szeretnénk másolni, akkor azt az Alt + Prt Sc billentyűkombinációval tehetjük meg.



A frissítéssel járó változások
Képmetsző

A képernyőmentés gomb megnyomása után ezentúl már nem a vágólapra fog kerülni a mentett kép. Ehelyett a Windows Snipping Tool - magyarul Képmetsző - fog aktiválódni. Ezt a Képmetsző alkalmazást egyébként a Windows + Shift + S billentyűkombinációval érhetjük el, majd kiválasztva egy alapértelmezetten téglalap alakú területet, menthető és szerkeszthető az adott kép.



Visszaállítható az eddigi működés

Ezzel a módosítással egyesek számára egyszerűbbé válhat a képernyőmentés, azonban ennek ilyen módon való használata nem kötelező. Ugyanis, a billentyűzet beállításai között elérhető lesz, hogy hogyan szeretnénk használni az említett gombot.










Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450