Az Intel lecseréli a Pentium és Celeron processzorok neveit



Az óriáscég új márkanevet fog használni az olcsóbb árkategóriás processzorjaiknál.


Az oldal tartalma:

Processzor : INTEL, Processzor OnLine vásárlás árlista árak

2023.08.14.

  1. A Celeron és a Pentium, mint márkanév
  2. Az új név
  3. Specifikációk és megjelenés

A Celeron és a Pentium, mint márkanév

intel-celeron-pentium_1

Már szinte veteránnak számító nevek, a Pentium és a Celeron, már 1993 és 1998 óta, azaz már több, mint 30 éve vannak piacon.

Ezek a CPU családok az Intel többi (Core és Xeon) processzorához képest az olcsóbb, inkább otthoni használatra kialakított notebookokban található meg.

Régebben a közép és csúcskategóriás gépekben voltak, amíg át nem vette a Core ezt a szerepet, így átköltöztek az alacsonykategóriás notebokokba. Általában 2 vagy 4 maggal rendelkeznek, amikhez alacsony frekvencia (GHz) tartozik, áruk is sokkal barátibb, mint erősebb testvéreiké.

Az új név

Az Intel már évekkel ezelőtt bejelentette, hogy névváltoztatás lehet az érintett márkanevekben. Most már viszont szinte biztos, hogy a következő Celeron és Pentium processzorok egy közös néven fognak forgalomba kerülni, ez pedig nem lesz más, mint az "Intel 300" processzor. Így sajnos el kell búcsúznunk a Celeron-os és Pentium-os matricáktól.

Specifikációk és megjelenés

Az Intel szerint a változás csak a nevet fogja érinteni, de maga a termék marad nagy vonalakban ugyanaz. Teljesítményben sok változás így nem lesz, a célközönség továbbra is az otthoni használatra szánt laptopok lesznek.

Az első modellnél marad a 2 magos 4 szálas változat, 6MB gyorsítótáruk és 46W fogyasztásuk lesz, valamint 3.9 GHz frekvencián fognak működni. Árban szeretnék továbbra is kb 35 000 Ft ($100) alatt tartani ezeket az Intel 300-as CPU-kat.

A nagyvállalat előre láthatólag idén tervezi piacra dobni az utódot, ősszel (Q3 2023).








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450