A Windows 11 következő újdonságai



Érdekes újdonságot tartalmaz a következő Windows 11 frissítés, mutatjuk, mi fog bekerülni!


Az oldal tartalma:

Szoftver OEM online bolt árlista

2023.08.22.

  1. Biometrikus bejelentkezés
  2. Beépített applikációk törlése és Cortana vége
  3. Tekintse meg Windows 11 kínálatunkat

Biometrikus bejelentkezés

Már létezik az a funkció, hogy számítógépünkbe arcunk, ujjlenyomatunk vagy PIN-kód segítségével bejelentkezzünk, ezt a funkció szeretné a Microsoft tovább bővíteni.

Biometrikus bejelentkezés

A Windows 11-be nemsokára bekerül, hogy biometrikusan be lehessen jelentkezni weboldalakra. Ehhez az egyetlen feltétel az, hogy egy olyan weboldalat keressünk, ami támogatja a jelszó-mentes bejelentkezési lehetőséget, például a Google esetében. Létre kell hozzunk egy jelszót, ami a fent említett lehetőségek közül - legyen az az arc vagy ujjlenyomat felismerés - kell kiválasszunk. Ezután már bejelentkezhetünk a létrehozott jelszót használva.

Ez a bejelentkezési mód nem csak asztali PC-k vagy laptopok esetében használható, ugyanis mobiltelefonra a Microsoft Edge böngészőben szintén fennáll majd ez a lehetőség.

A Microsoft szerint ezeket a jelszavakat, ha lehet őket annak hívni, a Windows beállításain belül tudjuk változtatni. Megnyitjuk a Gépházat (WIN + I, vagy rákeresünk) és azon belül a Fiókok menüpontban a Bejelentkezési lehetőségek-et kiválasztva látjuk is az összes ilyet.

Ez a fajta bejelentkezés tovább erősíti fiókunk védelmét, mivel amennyiben hackerek megszerzik jelszavunkat, továbbra sem tudnak majd hozzáférni a fiókunkhoz. A frissítés jelenleg az Windows Preview Build 23486-ben érhető még csak el, ami egyébként a fejlesztők számára lett kitalálva nagyrészt tesztelésre.

Beépített applikációk törlése és Cortana vége

A másik nagyobb jelentőségű Windows frissítés a beépített, a Windows-hoz tartozó programokat és Cortanát, a Windows virtuális asszisztensét érinti.

Beépített applikációk törlése és Cortana vége

A Microsoft végleg lehúzza a redőnyt Cortana-val kapcsolatban.

  • A Windows 10-zel együtt jelent meg, hogy segítse a felhasználók munkáját, viszont túl nagy segítségnek nem bizonyult és a legtöbbeknek annyi közük volt csak Cortanához, amíg rákerestek, hogy hogyan lehet kikapcsolni.
  • Sokan bizonyára nem is használták Magyarországon sem, mivel sajnos magyarul nem tud.

A Microsoftnak viszonylag sok előre telepített alkalmazása van. A Windows Insider build-ben (ami egy kiadásra váró frissítése a Windows 11-nek) ezentúl több beépített alkalmazás lesz törölhető.

  • A Canary build 25931 lehetővé teszi majd többek között a Kamera, a Fényképek, a Távoli asztal kapcsolat és nyilván Cortana törlését is.
  • Ez egész egyszerűen a Gépházon belül történik majd az Alkalmazások menüpont alatt az Eltávolítást választva.
  • Ennek a kis változtatásnak az oka, hogy a legtöbben más alternatívákat használnak azokra a feladatokra, amelyekre az említett alkalmazások látnak el. Sokan például a Chrome Remote Desktop-ot használják a Távoli asztal helyett, a Fényképek helyett pedig Paint.NET-et vagy Adobe Photoshop-ot.
  • Ezek ugyan sok helyet nem foglalnak el számítógépünkön, így akár ott is hagyhatjuk őket, ha kedvünk tartja, viszont ezentúl arra is lehetőségünk lesz, hogy ha egyáltalán nem akarjuk használni, akkor miért is legyenek jelen.
  • Hivatalos megerősítés nem érkezett még arról, hogy mikor tervezi az óriáscég élesben kiadni a frissítést, de valószínű, hogy ez még idén megtörténik.

Tekintse meg Windows 11 kínálatunkat

  Microsoft Windows 11 Pro 64Bit HUN, Termékvonal: Windows 11, Típus: Professional, Architektúra: 64 bit, Nyelv: Magyar, Licenszek száma: 1 felhasználó ...
Ár 42 431 Ft


3-6 nap. Raktáron beszállítónál Rendelhető
  Microsoft Windows 11 Home 64Bit HUN, Termékvonal: Windows 11, Típus: Home, Architektúra: 64 bit, Nyelv: Magyar, Licenszek száma: 1 felhasználó ...
Ár 48 235 Ft


3-6 nap. Raktáron beszállítónál Rendelhető
  Microsoft Windows 11 Pro 64bit ENG, Termékvonal: Windows 11, Típus: Professional, Architektúra: 64 bit, Nyelv: Angol, Licenszek száma: 1 felhasználó ...
Ár 67 767 Ft


3-6 nap. Raktáron beszállítónál Rendelhető







Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450