Windows 11 frissítés: Megújul a Windows Paint



A Windows Paint közelgő frissítése sok újdonságot hozhat, mutatjuk, miket kaphat a szeretett alkalmazás!


Az oldal tartalma:

Szoftver OEM online bolt árlista

2023.09.21.

  1. Mi is az a Windows Paint?
  2. Mit takar a funkciófrissítés?
  3. Egyéb újítások és dátum

Mi is az a Windows Paint?

Egészen már 1985 óta jelen van, a Windows Paint egy olyan program, ami az összes Windows-ban megtalálható. Meg tud nyitni és szerkeszteni számos képformátumot, például .jpg, .png, .tiff vagy .gif.

Windows Paint

Ezeken kívül egészen hétköznapi használatra, "firkálni" vagy rajzolgatni is egészen megfelel, nem szükséges komolyabb grafikus programhoz nyúlni (például Adobe Photoshop). A Windows-ban megjelent korábban a Paint 3D is, amire sokan azt hitték, hogy az jelenti a Paint végét, de megmaradt külön-külön a két alkalmazás.

Mit takar a funkciófrissítés?

Windows Paint Forrás: Windows Blog

A sokaknak nem többet, mint egy rajzolgatós programot jelentő Windows Paint-et egy olyan funkcióval bővíti a Microsoft, amivel sokkal több mindent tud majd az alkalmazás. Az óriáscég lassacskán, de egyre több mindenbe, így a Paint-be is beépheti egy mesterséges intelligenciát, mint ahogyan ez megtörtént például az Edge esetében is.

Ez nagyjából abban merül ki, hogy az alkalmazás fel fog tudni ismerni tárgyakat és arcokat, azokon pedig egészen egyszerűen tudunk majd műveleteket végezni.
Továbbá az is bekerülhet, hogy különböző promptok segítségével képeket készítsen nekünk (röviden megadhatunk neki egy sornyi utasítást, hogy mit rajzoljon). Ez ugyanazon technológiával működik, mint a Bing képkészítője.

Az Adobe Photoshop képszerkesztőben található néhány funkció is helyet kaphat majd. A rétegek elkülönítése és a hátterek szinte automautikus eltávolítása, mint funkciót is tartalmazhatja majd az alkalmazás.

Egyéb újítások és dátum

Egyes források szerint az AI meglétét tovább tervezi fokozni a Microsoft azzal, hogy beleépíti a Fényképekbe és Kamerába, valamint a Képmetszőbe is.

A Képmetsző és a Kamera applikációkba belekerülhet még az OCR (ami képes arcokat felismerni) és a szövegfelismerés funkció, amit a fotóknál és a képernyőmentéseknél használhatunk.

Hivatalos megjelenési dátum sajnos erről még nem érkezett, ami biztosnak mondható, hogy a Microsoftnak a mesterséges intellgencia alapú alkalmazásbővítései egyre gyakoribbak, és dolgoznak a Paint frissített verzióján, aminek így elég valószínű, hogy tartalmazni fog AI-t.








Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450