Reklámok érkeztek Windows 11-reA Windows 11 legutóbbi frissítése reklámokat jeleníthet meg a Start menüben.


Az oldal tartalma:

Op. rendszer, OEM szoftver : MICROSOFT, Microsoft-OEM, Op. rendszer, OEM szoftver OnLine vásárlás árlista árak

2024.04.26.

  1. A frissítés, amit nem vártunk
  2. Hogyan tudjuk kikapcsolni ezeket a reklámokat
  3. Összegzés és egyéb újítások, problémák

A frissítés, amit nem vártunk

A Windows 11 legutóbbi frissítésével, pontosítva a "KB5036980", április 23-án egy új funkcióval bővítette az operációs rendszert. Ez pedig nem más, mint a Start menüben megjelenő javaslatok olyan applikációkra, amelyeket a Microsoft Store-on belül le lehet tölteni. Sajnos ezt a frissítést elkerülni igazából nem lehet és automatikusan a Windows Update tartalmazni fogja.

Microsoft Store

Többnyire a reklámok egy applikációban vagy weboldalon, esetleg különböző szolgáltatásokban akkor szoktak megjelenni, ha például nincsen előfizetésünk vagy nem vásároltuk meg a terméket. Viszont ebben az esetben az érvényes licensszel rendelkező Windows 11-ben is megjelenítésre kerülnek ezek a javaslatok. Fontos kitérni arra, hogy ezek nem olyan reklámok amiket általában böngészés során vehetünk észre, hanem konkrétan Windows-os applikációk.

A Microsoft állítása szerint olyan hirdetett alkalmazások jelennek majd meg amiket kisebb fejlesztők hoztak létre, Valamint a Microsoft csapata válogatja nekünk, hogy milyen alkalmazásokat jelenít meg.

Önmagában nem tűnik egy nagyon feltűnő és bosszantó jelenségnek, ugyanakkor az elkövetkezendő hetekben elképzelhető, hogy nem csak ilyen válogatott reklámokat fogunk tapasztalni a Start menün. Számtalan cég használ reklámokat például a honlapjaikon függetlenül attól, hogy van-e tagságunk vagy előfizetésünk. Kérdés marad, hogy a Microsoft melyik utat választja ilyen téren.

Hogyan tudjuk kikapcsolni ezeket a reklámokat

Szerencsére és reméljük, hogy maradandóan van lehetőség arra, hogy ezeket a javaslatokat kikapcsoljuk. Egész egyszerűen megnyitva a Gépházat (Windows gomb + I vagy írjuk be a keresőbe, esetleg a Start menün belül a fogaskerék ikonra kattintva is elérhetjük) keressük meg a baloldalon található Személyre szabás kategóriát, majd azon belül kattintsunk a Start menüpontra.

Gépház Windows 11-en

Ebben a menüponton belül keressük meg a villanykörte ikonnal rendelkező menüpontot amely a "Tippekre, parancsikonokra, új alkalmazásokra és egyebekre vonatkozó javaslatok megjelenítése" névre hallgat. Majd a kapcsolót állítsuk a "Ki" állásra, ahogy az a fenti ábrán is látható.

Összegzés és egyéb újítások, problémák

Összegezve ez egy nem várt frissítés sokak számára, ugyanis a legtöbb felhasználónak licenszelt Windows-a van, illetve ha már megvásároltuk az operációs rendszert, elvárás lenne, hogy reklámmentes maradjon.

Ezzel a frissítéssel egyéb iránt javítottak a Windows-os widget-ek ikonjainak minőségén, valamint elkezdi az animált ikonok nagyobb készletének bevezetését is.

Egy egészen jelentéktelen probléma merült fel ebben a frissítésben. Ugyanis előfordulhat, hogy az éppen használt Windows fiókban nem tudjuk megváltoztatni a felhasználói fiók profilképét.
Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450