Előnyök és hátrányok - HDD vs SSDLassú a számítógépe és/vagy laptopja? - Gyorsítsa fel SSD-vel!


Úgy gondolja, hogy már nagyon lassú a számítógépe illetve laptopja?
Sokallja a bekapcsolástól a rendszer teljes felállásáig eltelő (boot) időt, vagy túl sokat kell várnia egy-egy program elindulására?
SSD használatával jelentősen lecsökkentheti ezeket az időket akár másodpercekre is, mivel általánosan minimum ötször gyorsabbak a merevlemezekhez képest.Aktuális akciók, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház 2018.09.20.

HDD - A merevlemez
A merevlemez (angolul hard disk drive, rövidítése HDD) egy számítástechnikai adattároló berendezés. Működési elve, hogy az adatokat mágnesezhető réteggel bevont lemezeken tárolja, melyet a forgó lemez fölött mozgó író/olvasó fej ír vagy olvas. A lemezek forgási sebességét RPM-ben mérik (Revolutions Per Minute, azaz percenkénti fordulatszám, "fordulat per perc"). A manapság használatban lévő HDD-k esetében ez 5400 - 7200.
A winchesterek meghibásodásának egyik leggyakoribb oka, hogy mozgatjuk laptopunkat használat közben és ennek következtében az író/olvasó fej, hozzá ér a lemezhez és végig karcolja azt, súlyos károkat és adatvesztést okozva ezzel. Két legmeghatározóbb tulajdonsága a kapacitása és az írási, olvasási sebessége.


WD Blue HDD 1 TB


Ide kattintva megtekintheti HDD kínálatunkat
SSD - A félvezető alapú meghajtó
Az SSD egy olyan, mozgó alkatrészek nélküli adattároló eszköz, ami memóriában tárolja az adatot, a környezetéhez, illetve a gazdaszámítógéphez a merevlemezekhez hasonlóan SATA vagy egyéb (SCSI, PCI Express, USB, stb.) csatlakozófelülettel csatlakozik és azokhoz hasonlóan blokkos adatelérést biztosít.
A mozgó alkatrészek hiánya miatt kevésbé sérülékeny, mint a hagyományos merevlemez, hangtalan, kevés hőt termel, nincsenek a mechanikából adódó késleltetések, az adathozzáférés egyenletesen gyors.
A gyorsasága miatt előszeretettel alkalmazzák őket asztali számítógépekben és laptopokban egyaránt, viszont laptopok esetében külön előnyt jelent, hogy a rázkódás, mozgatás nem okoz benne károkat a HDD-vel ellentétben.


Kingston SSD 120 GB


Ide kattintva megtekintheti SSD kínálatunkatÖsszehasonlító táblázat
(Western Digital Caviar Blue 1 TB HDD vs Kingston A400 120 GB SSD)
Technikai paraméterek HDD SSD
Ár / Méret ~ 13.69 Forint / GB ~ 78.63 Forint / GB
Kapacitás 1000 GB 120 GB
Írási sebesség ~ 180 MB/s ~ 320 MB/s
Olvasási sebesség ~ 200 MB/s ~ 500 MB/s
Csatlakozó SATA3 SATA3
Cache mérete 64 MB -
Formátum 3,5" 2,5"
Fordulatszám 7200 RPM -
Random IOPS 400 IO/s 6000 IO/s
Elérési idő ~ 5.5 ms ~ 0.1 msKarácsonyi ajándék ötletek 2018 karácsonyára Karácsonyi ajándék ötletek 2018 karácsonyára

Lepje meg szeretteit számítástechnikai termékekkel karácsonyra!Engedje meg, hogy ajándék tippjeinkkel megkönnyítsük a döntését, és olyan ajándékot kínáljunk Önnek, ami a szeretteinek, vagy akár saját magának örömet, és boldogságot szerez.


Tovább az akcióra!


Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.


Miskolc , Borsod-Abaúj-Zemplén , 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450