Egy egészen furcsa ThinkBook



A Lenovo betekintést nyújtott egy újfajta próbálkozáshoz a laptopok innovációjában


Az oldal tartalma:

Lenovo notebook (laptop), netbook, pc, kiegészítők, Klick Computer Hungary Kft. WebÁruház

2024.02.26.

  1. A prototípus
  2. Mitől különleges ez a laptop?
  3. Galéria

A prototípus

MWC2024

A Lenovo az MWC 2024 barcelonai rendezvényen számos laptopot bemutatott, viszont talán a legmeglepőbb termék ez a laptop. A valaha volt legfurcsább laptopnak mondható, ami a ThinkBook névre hallgathat. Fontos megjegyezni, hogy csak egy prototípus, és valószínűleg nem fog egyhamar - ha egyáltalán - világot látni.

A vállalatnak nem ez az első szokatlan koncepciója. Korábban is bemutattunk egy hasonlóan furcsa laptopot, azt itt tekintheti meg: A Lenovo új dizájnú laptopja

Mitől különleges ez a laptop?

Viszonylag átlagosnak mondhatóak a specifikációi: egy 17,3" képernyőmérettel rendelkező laptop, ami 3-4kg súllyal, microLED-es kijelzővel és 1000 nit-es fényerővel, valamint 720p felbontással bír. Ez a felbontás kisebb, mint általában a legtöbb laptopé (1080p). Ezen felül a Lenovo szerint erősebb, szaturáltabb színekkel dolgozik.

A furcsaság ott kezdődik, hogy a kijelzője teljesen átlátszó, valamint a billentyűzet is egy egészen egyedi megjelenést kapott. Az ötlet alapja, hogy kifejezetten művészeknek és rajzoló programot használó felhasználóknak lett kitalálva, többek között abból az indíttatásból, hogy bizonyos tárgyakat a készülék mögé helyezve referenciaként használhatják.

Nem marad mindig áttetsző a kijelző. Kikapcsolt állapotban egy viszonylag feketének tűnő színt választották hozzá. Amint bekapcsoljuk, egyre jobban opálosabb, átlátszó képernyőt kapunk.

A billentyűzet érintőképernyős és teljesen lapos. Ez rajztáblának is használható elméletben. Hasznosnak tűnhet, viszont a gépelés érzetének hiányát foglalhatja magában.

Egy érdekes koncepció, régebben a Samsung is foglalkozott hasonlóval (2010).

Galéria

Forrás: Lenovo

MWC2024 MWC2024 MWC2024 MWC2024

Tekintse meg Lenovo kínálatunk: Lenovo notebook (laptop), netbook, pc, kiegészítők




Laptop webáruház, számítástechnika bolt Miskolc
Klick Computer Hungary Kft.
Dell Notebook, Asus Laptop, Számítástechnika, számítógép WebÁruház Klick Computer Hungary Kft. www.klickcomp.hu Click
Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén, 3530 Magyarország
Meggyesalja utca 93.
+36 46 413 347, +36 46 505 450